Illustrasjon: yayimages.com

Spennende teknologi

LEDER: «Ny teknologi, digitalisering, sensorer og tingenes internett inntar stadig flere bedrifter i alle ledd av verdikjeden for tre.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 1/2019

Nytt år er tid for tibakeblikk, og denne gangen fristet det å skrive lederen som reprise fra et år siden. Det gikk an å gjenta lederartikkelen om regjeringserklæringen og hvor mye av den som blir prat og hvor mye som blir satt ut i praksis – det var nemlig en ny regjering og en ny regjeringserklæring for et års tid siden, også. Det gikk også an å peke på at forsiden i Treindustrien nummer 1 i fjor fortalte om det brennhete markedet for massivtre, og så trekke parallellen til dette nummerets forside og den bokstavelig talt massive satsingen fra Splitkon.

I stedet for disse reprisene synes vi det er verdt å lede oppmerksomheten din mot all den teknologiske utviklingen som foregår i bransjen for tiden. På side 4 kan du lese om hvordan Gausdal Bruvoll og partnerne forsker på kunstig intelligens og RFID. På side 7 forteller vi hvordan Moelven Våler er først i landet med å røntgensortere tømmerstokkene. På temasidene, nærmere bestemt side 24, snakker Tretek om hvordan den digitale hverdagen inntar treindustrien. Ny teknologi er det også snakk om når Nibio på side 32 skriver om arbeidet for å finne ut hvordan restene fra treindustrien kan brukes til nye produkter.

Ny teknologi, digitalisering, sensorer og tingenes internett inntar stadig flere bedrifter i alle ledd av verdikjeden for tre. Det er ikke bare noe som konsulenter og journalister skriver om. Slik sett er denne lederen egentlig en reprise på lederen etter fjorårets Trä & Teknik-messe, der Moelven Valåsen presenterte det digitale sagbruket sitt. Teknologien kommer, den sprer seg til hele bransjen, men den må lønne seg.

Se hva du kan lese om i Treindustrien 1/2019

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS