Gode tider i vente

LEDER: «Noen liker å regne i kakestykker. Hvis vi gjør det, kan vi konstatere at tre tar et større kakestykke, men også at hele kaken blir større.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 6/2018

Det skal bygges mer, og spesielt for næringslivet. Det er godt nytt for alle som leverer tre til byggenæringen.

Byggingen av nye yrkesbygg kommer til å øke mer enn den har gjort på ti år, viser 2019-prognosen fra Byggenæringens Landsforening. Samtidig ligger det an til at treet tar andeler i en del av næringen der stål og betong har fått dominere altfor lenge. På side 24 forteller daglig leder Tor Øystein Osa Michalsen i Massivtre om hyggelige erfaringer. Entreprenørene vil ikke gjøre endringer før de må, men nå må de, rapporterer Michalsen.

Miljøhensyn og politiske føringer gjør nemlig at det bygges mer i tre, ikke minst med offentlige byggherrer. De entreprenørene som nøyer seg med å gjøre akkurat det samme som de har gjort i alle år, må regne med at de mister oppdrag. Skal de fortsette å konkurrere, må de lære seg å bygge mer industrielt og mer med tre.

Det nye anlegget til Splitkon på Åmot i Modum – Skandinavias største massivtrefabrikk– viser hvilken vei det bærer. – Markedet eksploderer, sier forsknings- og innovasjonssjef Kristine Nore. Boligbyggingen kommer ikke til å øke i 2019, men nivået blir fremdeles høyt. I 2020 blir det ny vekst der, også. Oppussing og vedlikehold er det også hyggelige prognoser for.

Noen liker å regne i kakestykker. Hvis vi gjør det, kan vi konstatere at tre tar et større kakestykke, men også at hele kaken blir større. Det ser ut til at det blir gode tider for den som følger med på utviklingen og klarer å kapre sin del av den
ventede veksten.

Les mer om Treindustrien 6/2018 her

  Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

  Vil du bli bedre kjent med bladet?
  - Last ned bladet elektronisk
  - Eller bestill abonnement

  Her får du et innblikk i hva vi skriver om

  Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

  Powered by Labrador CMS