Innboksen full av gode nyheter

Publisert

For noen år siden var det en spennende, god nyhet de gangene det dukket opp en melding om et nytt byggeprosjekt utenom det vanlige, der det skulle brukes mer tre og mindre betong og stål. Fremdeles er det en spennende, god nyhet når slike meldinger kommer – men særlig uvanlig er det ikke lenger.

Til daglig flyter innboksen over av pressemeldinger og medieklipp om interessante bygninger med tre som materiale. Noen velger tre på grunn av inneklima, noen på grunn av miljø, noen fordi det går raskere å bygge. Noen av helt andre grunner, og mange på grunn av en kombinasjon av flere gode argumenter.

Koronaen gjør at treindustri og byggenæring er bekymret og forberedt på tøffe tider.

For pressefolk er det et luksusproblem å få for mange gode innspill. Vi rekker ikke å skrive om alle, men det tyder på at vi i hvert fall får greie på det som er viktig. For bransjen er det et godt tegn at de sjeldne, spennende trebyggene er blitt så mange.

Spørsmålet er hva som skjer videre. Mange av de ferskeste tallene for bransjen er positive: Mer trevareeksport og et første halvår der regnskapene gjenspeiler at terrassebygging hjemme har erstattet ferie i utlandet.

Likevel: Koronaen gjør at treindustri og byggenæring er bekymret og forberedt på tøffe tider. I en virkelighet der både tall og trender peker rett oppover, er det et virus som gjør at den sikre veksten ikke er så bombesikker likevel. Heller ikke tre vokser inn i himmelen.

Powered by Labrador CMS