snakkeboble-yay
snakkeboble-yay

Optimisme

Fra Treindustrien 4/2015: «Moelven er treindustriens lokomotiv og er alene en indikator på helsetilstanden for hele bransjen. Moelvens resultater har blitt markant bedre, noe som virkelig trengtes.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 4/2015 - på siden.

– Bransjen preges helt klart av optimisme, sier adm. dir. Heidi Finstad Kielland i bransjeforeningen Treindustrien.

Aktivitetsnivået er høyt, og investeringsviljen er der. Dette lyder som søt musikk i våre ører, for depresjon og investeringsvegring fører ikke noe godt med seg. Da rir man bare sakte inn i solnedgangen.

Moelven er treindustriens lokomotiv og er alene en indikator på helsetilstanden for hele bransjen. Moelvens resultater har blitt markant bedre, noe som virkelig trengtes. I denne utgaven kan du lese om deres oppkjøp av Hedalm og satsingen på et nytt boligkonsept basert på moduler. Dermed tar de opp kampen med entreprenørene ved å utfordre det tradisjonelle plassbyggeriet. Inntil 2.000 kroner lavere m2-pris for leiligheter vil bli lagt merke til, og vi tror at flere utbyggere vil velge leilighetsprosjekter basert på tremoduler framover.

Negativt er det selvsagt at konjunkturene er på vei ned, trigget av krisen i oljebransjen. Men i positiv retning trekker en svak kronekurs som styrker konkurranseevnen til norsk industri. Som kjent vil vi aldri oppleve at alle nøkkeltall er på topp samtidig, for da er det som regel en korreksjon rett rundt hjørnet. Derfor konstaterer vi fornøyd at norsk treindustri er i en positiv utvikling.

Les mer om Treindustrien 4/2015 her

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS