snakkeboble-yay
snakkeboble-yay

Nyttig nedkjøling

Fra Treindustrien 5/2015: «For treindustrien isolert er ikke nedkjølingen nødvendigvis negativ. Riktignok vil byggeaktiviteten roe seg, men den har uansett vært svært høy, spesielt i de største byene. Men den svake kronekursen vi nå opplever er svært positiv for vår bransje.»

Publisert

Lederartikkelen er hentet fra Treindustrien 5/2015 - på siden.

Rett før bladet går i trykken kommer nyheten om at arbeidsløsheten i Norge har økt til 4,6 prosent. 128.000 nordmenn står uten jobb. Hovedårsaken til den raske økningen i ledigheten er oppbremsingen i oljesektoren som er så sterk at den kjøler ned hele den norske økonomien. Kanskje trengte vi uansett en korreksjon nå, for det føltes ikke riktig at alt bare vokste i Norge mens alle land rundt oss opplevde stagnasjon eller svært moderat vekst.

For treindustrien isolert er ikke nedkjølingen nødvendigvis negativ. Riktignok vil byggeaktiviteten roe seg, men den har uansett vært svært høy, spesielt i de største byene. Men den svake kronekursen vi nå opplever er svært positiv for vår bransje. Man blir mer konkurransedyktig. Det blir lettere å få eksportert så vel råvarer som ferdigvarer, og importtrusselen blir noe redusert. Og lønnsveksten er heldigvis på vei ned, noe landet vårt virkelig trengte. Det gir oss håp om at konkurranseutsatt industri vil klare seg lenger her i landet enn vi fryktet da vi fikk fem prosent lønnsvekst hvert eneste år samtidig som lønna hos våre handelspartnere nærmest stod stille.

Les mer om Treindustrien 5/2015 her

Powered by Labrador CMS