Treindustriens administrerende direktør Heidi Finstad
Treindustriens administrerende direktør Heidi Finstad

– Uforutsigbarhet og restriksjoner gir utsatte investeringer

Flere av Treindustriens medlemsbedrifter melder om utsettelse av større investeringer på grunn av usikkerhet og mangel på kritisk personell.

– Dette kan gi leveringsutfordringer for trebaserte byggevarer framover, sier Treindustriens administrerende direktør Heidi Finstad i en pressemelding.

Hun forteller videre at smittesituasjonen gjør det krevende å planlegge nødvendig vedlikehold og investeringer for å sikre produksjonskapasitet i treindustrien om dagen.

– Treindustrien har full forståelse for at det er nødvendig å kontrollere innreise til landet som et ledd i å bekjempe smittespredning. Inntil man har fått vaksinert befolkningen er det nødvendig med strenge karanteneregler og smittevernshåndtering, sier Finstad, og understreker:

– I påvente av vaksinering er det helt avgjørende å forlenge ordninger som gjør det mulig for bedriftene å få inn kritisk personell og at disse ordningene gjøres mest mulig forutsigbare og håndterlige for bedriften.

Produsentene i treindustrien har fullt trykk på produksjonen for å møte den sterke etterspørselen etter byggematerialer i tre.

– Bedriftene gjør det de kan for å håndtere situasjonen og for å holde produksjonen oppe innenfor rammene av smittevernregler og restriksjoner, sier Finstad.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS