Rune Abrahamsen, administrerende direktør i Moelven Limtre. (Foto: Moelven)

Moelven Limtre skal dele erfaringer i Australia

Limtresjef Rune Abrahamsens kompetanse på store trekonstruksjoner og høye bygg i tre vekker internasjonal oppmerksomhet.

Publisert

Rune Abrahamsen i Moelven Limtre er sammen med ni andre eksperter på limtre invitert til Australia for å delta i en workshop i regi av Council On Tall Buildings And Urban Habitats (CTBUH ). Workshopen arrangeres rett i forkant av konferansen Sydney CTBUH 2017 International Conference, som setter søkelyset på høye bygg.

Stor betydning i internasjonal byggebransje

Abrahamsen skal holde et innlegg i «Tall Timber Workshop» om det som blir verdens høyeste trehus – Mjøstårnet. Deretter skal han delta i en diskusjon om hva som skal bli den internasjonale normen for hva som kan kalles et bygg i tre.

CTBUH er en kjempeorganisasjon med stor betydning i internasjonal byggebransje. Organisasjonen skal ivareta interessene til de som bygger og interesserer seg for skyskrapere. En behøver ikke å ha stor kunnskap om byggeprosjekter for å forstå at dette er ganske stort. Det bygges i dag skyskrapere på opp mot en kilometer i høyde, sier Abrahamsen i en pressemelding.

Finnes ingen internasjonal norm for bygg i tre

Abrahamsen forteller at konklusjonen i diskusjonen han skal delta i på søndag skal presenteres på selve konferansen som starter mandag 30. oktober.

Det er svært spennende og interessant å få mulighet til å delta på noe slik. Per i dag finnes det ikke en internasjonal norm eller kategori for bygg i tre. Det finnes kun kategorier og normer for stål, betong, kompositt og samvirkekonstruksjoner (stål/betong eller betong/stål). Diskusjonen og konklusjonen som gjøres på søndag i arbeidsgruppa jeg skal delta i, er således viktig for hele bransjen, sier han.

Klima er viktigere

Abrahamsen sier at klimaspørsmålet er langt viktigere enn det har vært før på den internasjonale arenaen.

Å bygge med tre er derfor voldsomt i vinden. Det er trolig en av årsakene til at temaet kommer opp nå, sier Abrahamsen.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS