Det er ikke så mye tre å skimte i Hong Kongs skyline, men nå sikter kineserne mot høyhus i tre. (Illustrasjonsfoto: yayimages.com)

Kineserne er ivrige på tre

Kineserne er svært interessert i tre som byggemateriale og en prominent delegasjon er i disse dager på besøk i Skandinavia for blant annet å se på prisbelønte Moelven-prosjekter.

Publisert

Delegasjonen fra kinesiske Ministry of Housing and Urban Rural Development tar blant annet turen innom Strandparken Sundbyberg i Stockholm og Treet i Bergen, skriver Moelven i en pressemelding.

– Den europeiske treindustrien har lenge jobbet tett med kinesiske bygningsmyndigheter for å overføre kunnskap om normer og standarder for moderne trekonstruksjoner. Besøket i Sverige og i Europa er en del av dette arbeidet. Kineserne tar mål av seg å ha normer og standarder på plass mot slutten av dette året for å kunne bygge høyhus i tre opptil 18 etasjer, sier leder Jan Söderlind i European Wood i pressemeldingen.

Susanne Rudenstam i Sveriges Träbyggnadskansli sier at Kina er verdens største byggmarkedet.

– Deres beslutning om å investere i økt bruk av tre betyr mye, og det vil ha store ringvirkninger, sier Rudenstam.

Det er et tettpakket program som har møtt kineserne. I følge en pressemelding fra European Wood begynte besøket med et møte i det svenske næringsdepartementet 2. juni etterfulgt av et besøk i dag hos Myresjöhus i Vrigstad och en utflukt for å se på trehusbebyggelsen i Växjö. I morgen 4. og 5. juni besøker delegasjonen Moelven-prosjektene Strandparken Sundbyberg i Stockholm og Treet i Bergen. Turen går deretter videre til München og Graz.

– Vi har et meget godt samarbeid med representanter for kinesiske myndigheter, og er stolte av at de ønsker å komme hit til Sverige og Norge for å ta del i vår kunnskap. Tre er framtidas byggemateriale. Det er klimapositivt og fornybart. Kinas beslutning om å bygge mer i tre er ikke bare viktig for eksporten fra Skandinavia, men også for klimaet på lang sikt, sier Söderlind.

(Moelven)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS