Daglig leder Steinar Gulaker i Haugstad Møbel AS mottok prisen for årets bedrift i norsk trevarebransje i 2021, «Det Gylne Sagblad», i forbindelse med Norske Trevarers landsmøte i Kristiansand.
Daglig leder Steinar Gulaker i Haugstad Møbel AS mottok prisen for årets bedrift i norsk trevarebransje i 2021, «Det Gylne Sagblad», i forbindelse med Norske Trevarers landsmøte i Kristiansand.

Haugstad Møbel AS kåret til årets trevarebedrift 2021

Rogalandsbedriften Haugstad Møbel AS er kåret til Årets trevarebedrift 2021. – - Vi er svært takknemlig og veldig ydmyke, sier daglig leder Steinar Gulaker.

Daglig leder Steinar Gulaker i Haugstad Møbel AS var både overveldet og overrasket da han mottok «Det gylne sagblad 2021» under Norske Trevarers festmiddag under bransjens landsmøte i Kristiansand, skriver Norske Trevarer på sin hjemmeside.

- Som alle andre må vi omstille oss og utvikle oss for å henge med. Vi har sterkt fokus på forskning, utvikling og kompetanseheving, og det å få en slik annerkjennelse som dette gir oss glede og ekstra motivasjon til å fortsette de prosessene vi holder på med, sier prisvinneren.

Da Haugstad Møbel AS måtte tenke nytt for seks-sju år siden, bestemte de seg likeså godt for å tenke helt nytt. Nå står den tradisjonsrike trevarebedriften på Vigrestad på Jæren fram som et sprekt eksempel på en smart og moderne industribedrift med fokus på sirkulærøkonomi, bærekraft og rekruttering.

- Vi er rikt velsignet med dyktige folk og mange gode samarbeidspartnere som har jobbet sammen med oss på mange plan i denne omstillingen, så denne prisen vil vi dele med mange, sier Steinar Gulaker.

Under tildelingen av Det Gylne Sagblad trakk styreleder Tore Ådlandsvik og daglig leder Hilde Widerøe Wibe i bransjeforeningen Norske Trevarer fram stikkord som jærsk drivkraft, norsk kvalitet og innovative løsninger som en viktig del av begrunnelsen for prisen.

- Haugstad har fokus på å modernisere produksjonen, og de er veldig langt framme innen automasjon. I dag har de en av Nord-Europas kanskje mest moderne maskinparker, påpekte Norske Trevarers daglige leder.

Steinar Gulaker er opptatt av å være en lokalt forankret norsk bedrift som ønsker å satse og bygge arbeidsplasser i Norge.

- Mye av norsk industri forsvinner som et resultat av utflagging til andre land. Vi skal holde oss konkurransedyktige gjennom kontinuerlig forbedringsarbeid, effektive og innovative løsninger og smarte innkjøp, og alt dette kobles sammen med den arbeidsomheten og drivkraften som kjennetegner Jæren, sier Gulaker.

- Norske varer produsert i Norge er kjent for å være eksklusive og av topp kvalitet internasjonalt. Dette ryktet vil vi være med på å opprettholde.

Hilde Widerøe Wibe la under tildelingen også vekt på at Haugstad Møbel AS har sterk fokus på samfunnsbygging og sirkulærøkonomi.

- Dere har iverksatt sirkulærøkonomi i praksis, og har dette som et fundament i en forretningsplan som strekker seg langt fram i tid, og denne satsingen har ført til både grønn og sosial innovasjon. Bedriften er aktiv i Hubben, en lokal læringsfabrikk for bærekraft og sirkulæreøkonomi, dere deltar i forsknings- og utviklingsprosjekter og er hovedcase i SmartFab, som er finansiert av Norges Forskningsråd.

Rogaland Tresenter kan vise til en markant økende interesse for snekkerfaget og trevarebransjen i Rogaland, og en av årsakene som trekkes fram er at Haugstad Møbel har vært veldig aktiv i media og snakket opp snekkerfaget, i tillegg til det fokuset som læringsfabrikken Hubben har fått blant ungdomsskoleelever i Rogaland.

- Ungdommer som allerede på ungdomsskolen kanskje begynner å definere seg selv utenfor arbeidslivet vil gjennom Hubben kunne finne seg til rette og finne sin plass i en framtidig jobb, og kanskje vekker vi også gründeren i flere av dem, sier vinneren av Det Gylne Sagblad 2021.

- På Haugstad liker vi tanken på at vi bidrar til noe som er større enn oss sjøl. Vi driver på en mye mer framtidsrettet måte enn vi gjorde tidligere, og vi ønsker også å bidra til å inspirere og omstille norsk industri gjennom at vi har fokus på digitalisering, bærekraft, sirkulærøkonomi og smart produksjon, sier Steinar Gulaker. (Norske Trevarer)

Powered by Labrador CMS