Fantoftparken skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent. (Illustrasjon: Veidekke)
Fantoftparken skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent. (Illustrasjon: Veidekke)

Skal bygge Bergens mest bærekraftige kontorbygg

Veidekke starter byggingen av et miljøsertifisert kontorbygg på 6.500 m2 sentralt i Bergen.

Publisert

Bygget som får navnet Fantoftparken er allerede 55 prosent utleid og skal blant annet samle Veidekkes virksomhet i regionen. Byggeoppdraget er verdt 158 millioner kroner ekskl. mva, skriver Veidekke i en pressemelding.

Fantoftparken skal sertifiseres etter miljøstandarden BREEAM Excellent og er støttet av Enova. Det blir utstakt bruk av massivtre, og bygget kommer også til å ha betydelig egen energiproduksjon gjennom solceller på taket og geobrønner. En egen batteribank i kjelleren skal sørge for maksimal utnyttelse av egenprodusert energi. I tillegg vil kontorbygget basere seg på felles mobilitetsløsninger som minimerer bruken av privatbiler.

– I Fantoftparken får vi omsatt Veidekkes miljøambisjoner i praksis. Dette skal bli Bergens mest bærekraftige kontorbygg, og det har gjort at vi også har fått gode lånevilkår gjennom såkalt grønn finansiering fra DNB, sier regiondirektør i Veidekke Eiendom, Lars Rune Folkedal.

Veidekke har de siste årene økt aktiviteten i Bergen kraftig. Det har derfor lenge vært et ønske om å kunne samle den totale virksomheten i et nytt regionskontor med både bygg-, eiendoms- og industrivirksomheten. I samarbeid med Instanes Eiendom (25 %) og Thunes Holding (25 %) har Veidekke Eiendom (50 %) utviklet kontoreiendommer på Fantoft i Bergen.

Byggearbeidene starter opp i disse dager med ferdigstillelse i februar 2021.

Les mer om prosjektet her

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
Last ned bladet elektronisk

Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS