Teknos overtar nederlandske Drywood Coatings

Publisert

Teknos har inngått en avtale om oppkjøp av nederlandske Drywood Coatings BV. Oppkjøpsavtalen ble undertegnet 15. september 2016, og overtakelsen forventes å finne sted i slutten av september. Det skriver Teknos i en pressemelding.

Drywood er et nederlandsk privateid selskap som utvikler, produserer og selger vannbasert overflatebehandling for trematerialer. Drywood har sitt produksjonsanlegg i nederlandske Enschede, nær grensen til Tyskland. Drywood har en ledende stilling i det nederlandske markedet for overflatebehandling til treindustrien. Selskapet har også i de seneste årene opparbeidet seg en sterk posisjon i Storbritannia og i markedet for arkitektoniske overflatebehandlingsprodukter i Norge. Nettoomsetningen for 2015 var på ca 9 millioner euro, og selskapet har 33 ansatte.

Oppkjøpet av Drywood er et viktig skritt i Teknos vekststrategi. Oppkjøpet gir tilgang til nye markedsområder for Teknos, og det vil ytterligere styrke Teknos' stilling i det europeiske markedet for overflatebehandling til treindustrien.

Teknos’ visjon er å bli ledende på teknisk avanserte overflatebehandlingsløsninger og å være tett på kundene våre. Gjennom oppkjøpet av Drywood får Teknos tilgang til malingsmarkedene i Nederland, et stort forhandlernettverk i Norge og et produktutvalg som kompletterer produktene vi i dag tilbyr, sier Paula Salastie, CEO i Teknos Group.

Partene har blitt enige om at verdien på transaksjonen ikke skal offentliggjøres.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS