Mjøstårnet i Brummunddal.
Mjøstårnet i Brummunddal.

Skal bli enda bedre på høye trebygg

Treteknisk er nylig blitt medlem av Woodrise Alliance. I Woodrise Alliance utveksler kompetansemiljøer fra hele verden erfaringer med å bygge høyt i tre.

Publisert

– For Treteknisk vil dette utvide vårt nettverk for trebyggeri ytterligere, sier administrerende direktør Audun Øvrum ved Treteknisk på deres nettsider.

Øvrum forteller at dette er en naturlig utvikling som startet med deltakelse i Nordic Network for Tall Wood Buildings, som igjen resulterte i at Treteknisk fikk etablert EU-prosjektet Build-in-Wood sammen med Dansk Teknologisk Institutt og nitten andre partnere i Europa.

– Nå blir vi del av et nettverk som dekker mesteparten av kloden med det til felles at alle jobber med å forske på og dokumentere løsninger for høye bygg av tre, sier Øvrum.

Woodrise Alliance ble etablert i 2017 etter initiativ fra forskningsinstituttet FCBA i Frankrike, og det er nå 24 medlemmer fra elleve ulike land med i alliansen. Annethvert år arrangerer alliansen en åpen kongress som belyser ulike aspekter og prosjekter som innebærer konstruksjon av høye og urbane bygg med omfattende bruk av tre.

(Kilde: treteknisk.no)

Powered by Labrador CMS