Prisvinnerne: Gisle L. Johansen , Kristin Misund og Gudbrand Rødsrud.

Treforedlingsprisen 2016 til Borregaard

Stiftelsen Papirindustriens Forskningsinstitutt har kåret Borregaards forskningssjef Kristin Misund, direktør for FoU og forretningsutvikling Gisle L. Johansen og teknologidirektør Gudbrand Rødsrud til vinnere av Treforedlingsprisen 2016.

Publisert

Prisen ble delt ut i forbindelse med Treforedlingsforum 22. november, skriver Borregaard på sine nettsider. Sammen med et diplom følger et prisbeløp på kr 15.000 kroner.

Borregaard mottok også Treforedlingsprisen i 2013. I år fikk sentrale enkeltpersoner bak utviklingen av bioraffineriet denne prisen.

Juryens skriver dette i sin begrunnelse:

Disse personene har gjennom sitt omfattende arbeid på ulike områder og i samarbeid:

Greid å vise at bedriften er verdensledende innen hele kjeden, som startet med målrettet og langsiktig forskning, senere en avansert produksjon og til slutt markedsføring av sine spesialprodukter.

Borregaard har ett av Norges største og mest spennende forskningsmiljøer innen både organisk kjemi og trekjemi, og har lykkes med å tiltrekke seg de beste forskertalentene innen disse områder.

I bedriften defineres innovasjon som hele prosessen – fra en idé oppstår til kunden har kjøpt et nytt produkt – et produkt som samtidig utgjør en merverdi for kunden.

I en større sammenheng erstatter Borregaards produkter oljebaserte alternativer, og bedriften er dermed med på å bevege verden fra sort til grønt karbon.

Det er vel kjent at bedriften høster stor nasjonal og internasjonal anerkjennelse for sin innsats.

Disse personene har på en overbevisende måte dokumentert at de fortjener årets Treforedlingspris.

(Kilde: Borregaard)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Borregaard har et av verdens mest avanserte bioraffinerier. Ved bruk av naturlige, bærekraftige råmaterialer produserer Borregaard avanserte og miljøvennlige biokjemikalier og biomaterialer som kan erstatte oljebaserte produkter. Borregaard har 1080 ansatte i 16 land og er global markedsleder innen ligninbaserte produkter. Ligninvirksomheten utgjør nær halvparten av Borregaards omsetning med fabrikker i 7 land.

Powered by Labrador CMS