Södra etablerer seg i Danmark med krysslimt tre – Europa neste

Södra lanserer nå sitt konstruksjonssystem med krysslimt tre i Danmark. Dette er et resultat av stor interesse for selskapets produkter, og vil være det første skrittet mot lansering i Europa.

Publisert

Södra er allerede etablert i Danmark, men ønsker nå å ta en ny posisjon innen krysslimt trekonstruksjon og utvider den eksisterende virksomheten.

Internasjonal etablering

Avtalen lander under forretningssegmentet Södra Building Systems med Kenny Holm som ny markedssjef for Danmark.

– Vi ser en enorm interesse for Södras krysslimte tre også utenfor Sverige, og Danmark blir det første steget i vår internasjonale etablering. Danmark har kommet langt i bærekraftig konstruksjon, og faser ut tradisjonelle materialer til fordel for hovedsakelig massivtre. I tillegg passer Södras geografiske beliggenhet sørvest i Sverige utmerket for dette markedet, sier Urban Blomster, markedsutviklingssjef i Södra Building Systems.

Kunnskap og krysslimt tre

Kenny Holm, som blir Södra Building Systems' nye markedssjef i Danmark, ser et stort potensial med nyetableringen, og flere prosjekter nærmer seg:

– Jeg har jobbet med konstruksjon i mange år, og de siste årene har utviklingen vært rask i Danmark: Det er stor etterspørsel etter konstruksjonsvirke i krysslimt tre, men også behov for kunnskapsutvikling. Södra svarer på dette med et omfattende tilbud til kunden. Vi har en god dialog med flere forskjellige interessenter på forskjellige nivåer og ser allerede flere lovende prosjekter fremover, sier han

Han forklarer videre hvordan Södra vil bistå i danske prosjekter:

– I et byggeprosjekt er Södras kunnskap verdifull før, under og etter prosessen. Vi diskuterer gjerne med utbyggere og arkitekter for å dele vår kunnskap om trekonstruksjon, materialets muligheter og begrensninger. Vi identifiserer også områder der penger kan spares gjennom mindre endringer. Vår støtte sørger for at prosjektidéen er gjennomførbar, sier Holm.

Les mer på Södra sine nettsider

Powered by Labrador CMS