Treteknisk akkreditert for PEFC-sertifisering

.

Publisert

Norsk Treteknisk Institutt overtok fra nyttår PEFC «chain of custody-sertifiseringen» fra NEMKO. Instituttet har lenge arbeidet med PEFC-sertifisering og kjenner fagområdet godt. Tidligere foretok instituttet sertifiseringer på vegne av NEMKO, men nå gjør de jobben under «eget navn», melder Treteknisk i en pressemelding.

Carlos Einar Myrebøe, PEFC-sertifikatør, Treteknisk
Carlos Einar Myrebøe, PEFC-sertifikatør, Treteknisk

– PEFC-sertifisering blir aktuelt for stadig flere. Det er økende fokus på miljø og bærekraft i byggenæringen. Nye BREEAM-NOR, som ble lansert for kort tid siden inkluderer nå også boligprosjekter, sier Carlos Einar Myrebøe, som er ekspert på skogsertifisering ved Treteknisk.

Det er en stor fordel at treprodukter som leveres til BREEAM-bygg er PEFC-sertifisert, da dette på en enkel måte gir ekstrapoeng i BREEAM.

PEFC er i utgangspunktet et internasjonalt system for skogsertifisering. Systemet skal sikre at skogen drives på en forsvarlig bærekraftig måte. For å sikre at det råstoffet som tas ut av skogen foredles og brukes i bygg med definerte miljøkrav eller som skal miljøsertifiseres, har PEFC utviklet en modul for sporbarhet i verdikjeden, såkalt «chain of custody-sertifisering». Bedrifter som har gjennomført slik sertifisering kan garantere at de materialene de leverer kommer fra skoger som er drevet på en bærekraftig måte. Bedriftene innfrir samtidig kravene i EUs tømmerforordning, som skal sikre at skogen er lovlig hogget. Dette gir bedriftene klare konkurransefortrinn når det stilles økende grad av miljøkrav i sluttmarkedet.

– Å få utført en PEFC-sertifisering er relativt enkelt, og Treteknisk har lang erfaring med å gjøre dette sikkert og rasjonelt, sier Myrebøe.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Powered by Labrador CMS