Steven Fagerbæk Guldstrand (27) har gått hele lærlingeløpet ved Svarstad Treindustri AS, og i vår begynte han som produksjonssjef ved bedriften.
Steven Fagerbæk Guldstrand (27) har gått hele lærlingeløpet ved Svarstad Treindustri AS, og i vår begynte han som produksjonssjef ved bedriften.

Steven (27) gikk rett fra å være lærling til å bli sjef for produksjonen

– Jeg tok fagbrevet på en torsdag, dagen etter hadde vi et orienteringsmøte i bedriften, og på mandag begynte jeg i ny jobb som produksjonssjef. Så det gikk temmelig fort i svingene, kan du si.

Publisert

Steven Fagerbæk Guldstrand er oppvokst bare noen steinkast fra trevarebedriften Svarstad Treindustri AS i Larvik.

– Jeg kjente jo godt til Svarstad fra før, men uten at jeg tenkte noe særlig på at dette var en bransje som passet for meg, forteller 27-åringen fra Steinsholt.

– Planen var at jeg skulle utdanne meg innen informasjonsteknikk, det var det jeg trodde jeg ville. Men etter bare noen få måneder på IT-studiet på høyskolen fant jeg ut at dette ikke var noe for meg. Dermed hoppa jeg av studiene, og begynte heller å sondere terrenget etter hva jeg egentlig hadde lyst til å bli.

Mulighet rett rundt hjørnet

Det er som kjent ikke alltid man trenger å gå over bekken etter vann. Slik ble det heller ikke for Steven.

– Jeg skjønte at jeg trives bedre med fysisk arbeid og det å lære meg et håndverk. Så da tok jeg kontakt med Svarstad, de tilbydde meg et lærlingeløp over tre og et halvt år, og i fjor vår begynte jeg som produksjonssjef i bedriften. Så jeg gikk altså fra lærling til produksjonssjef nærmest på en-to-tre.

Svarstad Treindustri AS har 15 ansatte, og produserer i hovedsak listverk, spiler, utforinger og glattkanter i eik og annet løvtre.

– Det er full fart her, og min jobb er å planlegge og tilrettelegge for minst mulig svinn og best mulig flyt i produksjonen. I tillegg har jeg lært meg de fleste maskinene i fabrikken ganske godt, slik at jeg kan hoppe inn i produksjonen der det er nødvendig.

– Slipp ungdommen til

Steven Fagerbæk Guldstrand anbefaler også andre bedrifter til å slippe flere ungdommer inn i trevarebransjen, gjerne gjennom et godt organisert lærlingeløp.

– Trevarebransjen har jo veldig mye kompetanse og mange spennende jobber å by på, og derfor er det viktig at bedriftene tør å satse på yngre folk. Jeg er helt sikker på at det er mange dyktige ungdommer som kommer til å blomstre bare de får muligheten til det.

Powered by Labrador CMS