Trevaredagene:

Møbelsnekkerne Lian & Lian AS ble vinneren av den nyopprettede prisen for «Årets lærebedrift» i norsk trevarebransje. Her representert av Dag Johansen (t.v), Torbjørn Lian og Knut Andreas Lien.
Møbelsnekkerne Lian & Lian AS ble vinneren av den nyopprettede prisen for «Årets lærebedrift» i norsk trevarebransje. Her representert av Dag Johansen (t.v), Torbjørn Lian og Knut Andreas Lien.

Møbelsnekkerne Lien & Lian ble Årets lærebedrift

- Jeg ble jo mektig stolt av å bli nominert, men trodde aldri at vi skulle vinne førsteprisen, sier Torbjørn Lian.

Publisert

– Dette gjør meg ydmyk og stolt. Vi er jo en relativt liten bedrift, så jeg så det vel som lite sannsynlig at vi skulle gå av med seieren og bli den aller første vinneren av prisen som årets lærebedrift i norsk trevarebransje. Men da jeg hørte begrunnelsen som ble lest opp så falt jo bitene mer på plass.

Dette sier en smilende og stolt Torbjørn Lian etter at Møbelsnekkerne Lien & Lian AS ble kåret til «Årets lærebedrift 2021» under Trevaredagene som nylig ble arrangert i Trondheim.

– Jeg var veldig glad og stolt over å bli nominert til denne prisen, og tenkte vel at det ville bli krevende å nå noe lengre enn det. Men da argumentasjonen for hvorfor vi ble vinnerne av prisen ble lest opp, så skjønner jeg jo litt mer, sier daglig leder Torbjørn Lian hos prisvinnerne.

– Vi er en ganske liten trevarebedrift med 13-14 ansatte, og det at rundt 25 prosent av staben er lærlinger er jo ikke så verst. Det å satse på lærlinger har i flere år vært viktig for oss, og for vår del kommer dette alltid til å være en viktig måte å rekruttere nye ansatte på.

Juryens begrunnelse

Det var tre trevarebedrifter som knivet om å bli tildelt trevarebransjens aller første pris som «Årets lærebedrift». Dette var NorDan og Scanflex, i tillegg til Møbelsnekkerne Lien og Lian AS fra Barkåker utenfor Tønsberg. Vestfold-bedriften var nominert av opplæringskontoret Treringen.

Juryen la vekt på følgende begrunnelse i kåringen av prisvinneren:

«Bedriften har et godt system for opplæring av både lærekandidater, lærlinger og voksne arbeidstakere som ønsker fagutdanning. Bedriften har jevnlig lærlinger, og for tiden er det tre lærlinger av totalt 13 ansatte. Nesten alle i bedriften har fagutdanning eller er under opplæring. Det er et sterkt fokus på opplæring i bedriften, og samtidig et sterkt engasjement også for de som sliter litt ekstra. Bedriften legger da forholdene ekstra godt til rette for at akkurat de skal lykkes.»

Under prisutdelingen påpekte daglig leder i Norske Trevarer, Hilde Widerøe Wibe, at bedriften er opptatt av et godt arbeidsmiljø og at man er dyktige til å se den enkelte i bedriften.

– Det banker et stort hjerte for faget og menneskene hos Møbelsnekkerne Lien & Lian, og gjennom det engasjementet dere viser både internt og eksternt er dere et forbilde også for andre bedrifter i bransjen, uttalte Norske Trevarer-sjefen overfor de nyutnevnte prisvinnerne.

– Alle de tre nominerte bedriftene er svært gode eksempler og forbilder for resten av trevarebransjen, men også for alle andre bransjer. De viser at det er mulig. Norske Trevarers hovedanliggende med denne prisen er nettopp at den skal inspirere og motivere til flere lærebedrifter.

– Det som gjorde at vi til slutt havnet på Møbelsnekkerne Lien og Lian som vinneren av «Årets lærebedrift 2021» er at de både som en ung og liten bedrift likevel klarer å få på plass et så systematisk opplegg for lærlinger, samt at de sannsynligvis har den aller høyeste andelen lærlinger per ansatt. Det er imponerende, uttalte Hilde Widerøe Wibe under festmiddagen og den tilhørende prisutdelingen under Trevaredagene 2022.

(Norske Trevarer)

Powered by Labrador CMS