Erik Bohman og Henriette Bohman Lillebekk
Søskenparet Henriette Bohman Lillebekk og Erik Bohman er ledere og eiere av den tradisjonsrike familiebedriften Oslo finerfabrikk AS, som denne uka skiftet navn til Oslofinér. Nå har trebedriften flyttet inn i splitter nye lokaler på Gjelleråsen utenfor Oslo.

Tradisjonsrik familiebedrift har på ett år fått nye eiere, nytt navn og helt nye lokaler

Det siste året har vært fullt av begivenheter for Oslo Finerfabrikk, som denne uka skiftet navn til Oslofinér. Nå har de flyttet inn i splitter nye lokaler på Gjelleråsen utenfor Oslo, og fra nyttår i fjor tok søskenparet Erik Bohman og Henriette Bohman Lillebekk over både eierskapet og lederskapet av familiebedriften.

Publisert

– Vår familie har drevet innen trelast og trevarer i generasjoner, både i Norge, Sverige og Argentina. Farfar reiste til Argentina for å bygge opp næringsvirksomhet der, men oldefar ville heller at han skulle komme hjem igjen og bygge opp noe nytt i Norge, forteller daglig leder Henriette Bohman Lillebekk.

– Oldefar kjøpte en tomt i Oslo slik at farfar kunne utvikle det som i 1958 ble etablert som Oslo finerfabrikk AS. Der har vi drevet virksomheten vår i over 60 år, før vi tok det store steget og investerte i nye, moderne lokaler.

– I de gamle lokalene hadde vi aktivitet over fire etasjer, og dette ble etter hvert både tungvint og kostnadskrevende. Nå har vi samlet alt på en flate og fått funksjonelle, godt isolerte og tidsriktige lokaler på godt over 10.000 kvm. Vi er kjempefornøyd, smiler søskenparet.

Hele Norge som marked

Oslofinér er leverandør av trelast og trebaserte råvarer over hele Norge, med et markedsmessig hovednedslagsfelt i Oslo-området, Sørlandskysten og Innlandet. Med sine litt over 20 ansatte omsatte trebedriften for 180 millioner kroner i fjor.

Erik Bohman og Henriette Bohman Lillebekk foran en gaffeltruck på et lager.
- Da Oslo finerfabrikk så dagens lys på slutten av 50-tallet var vi den første fabrikken i Norge som produserte finér, sier Erik Bohman og Henriette Bohman Lillebekk

– Men vi har kunder over hele landet, både i Nord-Norge, Trøndelag og på Vestlandet. Vi ønsker å være det korteste leddet mellom råvare og snekker, og vi setter ingen geografiske begrensninger for hvor kundene våre er. De investeringene vi har tatt nå er gjort ut ifra en strategisk beslutning om at det er nettopp denne bransjen vi satser på - i hele Norge, sier Erik Bohman.

Først på finér i Norge

- Da Oslo finerfabrikk så dagens lys på slutten av 50-tallet var vi den første fabrikken i Norge som produserte finér. Etterkrigsårene var en storhetstid for salg av finér både til vegger, møbler og innredninger, men fra midten av 70-tallet gikk vi over til å bli en ren grossist av trelast og trebaserte råvarer, forteller søskenparet.

– Vi er veldig, veldig fornøyd med dit vi har kommet nå, med nytt navn, nye lokaler og et godt gjennomført generasjonsskifte. Nå bygger vi videre på den historien og den innsatsen som familien vår har lagt ned i dette i generasjoner før oss, både gjennom oldefar, farfar, faren vår Ulf og onkelen vår Leif – og enda tidligere enn det også, faktisk. Nå gleder vi oss bare til fortsettelsen.

Artikkelen er skrevet av bransjeforeningen Norske Trevarer

Powered by Labrador CMS