Jørn Nørstelien i Gaustal Bruvoll og Ola Iversen i IK Teknik

Gausdal Bruvoll får Nordens største malingsanlegg

Gausdal Bruvoll har inngått avtale med svenske IK Teknik om bygging av Nordens største og mest avanserte malingsanlegg for utvendig kledning.

Publisert

Det norske markedet etterspør stadig større grad av ferdigstilling, og Gausdal Bruvoll (GB) har nå inngått avtale med IK Teknik (IKT) om bygging av en ny malingsfabrikk som vil ta dette produktsegmentet et langt skritt videre.

200 meter i minuttet

GB skriver i en pressemelding at kontrakten med IKT har en ramme på 34 millioner svenske kroner. Total investeringsramme for GB er 45 millioner norske kroner.

Den nye fabrikken vil ha en produksjonshastighet på 200 meter per minutt. Videre vil anlegget kunne påføre impregnering, samt tre strøk med maling i én gjennomkjøring, med tørking mellom hvert strøk.

Inkludert i maskinutrustningen er også tilleggsfunksjonalitet som modulkapping, bunting og foliering av sluttproduktene.

Helt ny produksjonsenhet

GBs eksisterende fabrikk ble åpnet så sent som i 2008. Allikevel planlegges det nå å bygge en helt ny produksjonsenhet.

– Da vår nåværende fabrikk sto ferdig i 2008, var det den mest avanserte produksjonsenheten i Norge. Imidlertid; tiden går og vi er i ferd med å bli innhentet og forbigått av våre konkurrenter. Nå er det derfor på tide å ta et løft og etablere et nytt forsprang i markedet, sier administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gausdal Bruvoll SA.

– Den mest avanserte og effektive i Norden

Den nye fabrikken vil stå ferdig i oktober 2017, og ifølge Nørstelien vil det bli den mest avanserte og effektive i Norden.

I skrivende stund er GB i ferd med å sluttføre en stor ombygging og modernisering av høvleriet i Gausdal (ny automatisert klyv-linje og ny utkjøring). Båndsagen, en Waco BKW Twin, er for øvrig den første sagen som ble levert etter at Weinig Group flyttet produksjonen fra Sverige til Tyskland. Den resterende del av leveransen er utført av IK Teknik.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Gausdal Bruvoll SA er et sagbruksselskap lokalisert ved Lillehammer i Norge. Firmaet er et samvirkeforetak som eies av 1300 skogeierne i nærområdet, og sysselsetter til sammen 100 årsverk. Satsningsområdet er overflatebehandling, og i selskapets fabrikk for industriell maling behandles årlig over 10 millioner løpemeter utvendig kledning. Dermed er GB en av Norges største aktører innen dette produktområdet.

Gausdal Bruvoll har vært på offensiven i flere år og har siden 2007 investert godt over 100 millioner i ny produksjonsteknologi. Saglinje, fyranlegg og trelasttørker har i løpet av de siste 5 årene blitt gjenstand for totaloppgraderinger og nyanlegg.

IK Teknik AB leverer maskiner og utrustning til tremekanisk industri. Gjennom de seneste årene har firmaet gjort flere større leveranser til høvlerier, samt leveranser av flere komplette malingsanlegg til det svenske markedet, bl.a. til Munktorps, NWP og Södra.

IK Teknik er lokalisert i Lenhovda i Småland.

Powered by Labrador CMS