Øyvind Birkeland
– Det er 80 ansatte på fabrikken vår her på Frekhaug i dag. Nå investerer vi 40 millioner i dette anlegget, og fra nyttår er vi nok 100 ansatte her, sier fabrikksjef Øyvind Birkeland i trevarebedriften Lyssand-Frekhaug AS i Alver kommune rett utenfor Bergen.

Investerer over 40 millioner i utstyr og nybygg - flytter mer produksjon hjem igjen

Trevarebedriften Lyssand-Frekhaug AS utenfor Bergen vil tilby norskproduserte produkter til det norske markedet.

Publisert

– Vi ønsker å ha norskproduserte produkter for det norske markedet, det er en del av konsernets strategi. Dette gjør vi aller best gjennom å forankre både produksjonen og ledelsen lokalt.

Det sier fabrikksjef Øyvind Birkeland ved trevarebedriften Lyssand-Frekhaug AS utenfor Bergen. Her har det vært produsert Lyssand-vinduer siden 2016, men historien og de lange linjene strekker seg helt tilbake til 1938.

– Nå er vi er en del av Invido-konsernet, som er en internasjonal aktør og i sum er den største innen dører og vinduer i Europa. Eierne våre har en strategi som fokuserer på lokal produksjon og lokal ledelse overfor et lokalt og nasjonalt marked.

Flytter hjem produksjon 

Vindusprodusenten har rundt 80 ansatte i fabrikklokalene i Alver kommune og rundt 25 ved administrasjonen på Midtun i Bergen. Nå investeres det altså 40 millioner kroner i nye produksjonslokaler, maskiner og roboter ved produksjonsanlegget på Frekhaug.

– Vi legger opp til å flytte rundt halvparten av produksjonen vår i Sverige til anlegget her på Frekhaug. Denne økningen gjør at vi innen ett års tid, kanskje allerede fra nyttår av, kommer til å være rundt 100 ansatte i produksjonen.

Omsatte for 415 mill. i 2022 

Lyssand-Frekhaug AS omsatte for rundt 415 millioner kroner i fjor, og nå legges det altså opp til et ytterligere løft i volum og omsetning.

– Gjennom de investeringene vi tar nå rigger vi oss for å produsere enda mer på Frekhaug. Nybygget vil også gjøre inngående og utgående logistikk mye smidigere for oss, sier fabrikksjef Øyvind Birkeland.

– Vi har stor tro på strategien om at lokal ledelse og mest mulig lokal, norsk produksjon er det beste overfor det norske markedet, og vi er veldig stolte og glade over å kunne formidle denne nysatsingen i trevarebransjen.

Powered by Labrador CMS