Gausdal Bruvoll med rekordresultat

Til tross for pandemien, kan Gausdal Bruvoll presentere et rekordresultat for 2020.

Publisert
Administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gaustal Bruvoll
Administrerende direktør Jørn Nørstelien i Gaustal Bruvoll

I et marked som innledningsvis så ut til å bli svært utfordrende, kan de ansatte i Gausdal Bruvoll presentere tidenes beste resultat.

– Allerede i mars besluttet vi å ta ned produksjonen for å redusere lagre og styrke likviditeten – for det tilfelle at markedet skulle bli helt «dødt» som følge av covid-19-pandemien, sier administrerende direktør Jørn Nørstelien i en pressemelding.

Snekring og oppussing ble en vinnersak

Denne beslutningen har imidlertid medført at bedriftens lagre nå er rekordlave, da markedet i andre halvår ble meget sterkt.

– Ola Nordmann måtte jo finne på noe å bruke all hjemme-tiden til. Snekring og oppussing har åpenbart vært en vinnersak, sier Nørstelien.

Med en omsetning på 379 millioner kroner, fikk Gausdal Bruvoll -konsernet i 2020 et driftsresultat (EBITDA) på 46,5 millioner. Bunnlinjen viste til slutt et årsresultat før skatt på 21,8 millioner kroner.

– Vi er naturligvis strålende fornøyde med dette. En svært fleksibel og dedikert arbeidsstokk er et vesentlig grunnlag for suksessen - våre ansatte ønsker utvikling og tar ansvar, sier Nørstelien.

Fortsetter satsningen på videreforedling

Gausdal Bruvoll har vært på offensiven i flere år og har de siste årene investert 120-130 millioner i ny produksjonsteknologi.

Gausdal Bruvoll satser sterkt på fabrikkmaling av utvendig kledning og er en av landets desidert største aktører innen dette produktområdet. I 2019 ferdigstilte de Europas mest avanserte malingsfabrikk.

– Dette var et utviklingsprosjekt. I slike prosesser er det ikke til å unngå at man trår feil på enkelte punkter, men etter hvert har vi virkelig fått produksjonen i denne fabrikken til å svinge, fremholder direktøren.

Til sommeren er de i gang igjen. Da skal bedriftens 30 år gamle sorteringsanlegg i Gausdal byttes ut.

– Det nye sorteringsanlegget er en investering på ca 40 millioner kroner. Vi vil med dette mer enn doble sorteringskapasiteten samtidig som vi reduserer bemanningsbehovet. Vi driver industri og da handler det meste om å få opp effektiviteten og redusere kostnadene pr produsert enhet. Trelastmarkedet er preget av sterk internasjonal konkurranse og da gjelder det å ikke sove i timen, understreker Nørstelien.

(Pressemelding)

Om Gausdal Bruvoll SA:

Hovedkontor i Gausdal, ca 20 km fra Lillehammer, og sysselsetter til sammen ca 130 årsverk ved de to produksjonsenhetene lokalisert i Gausdal og på Gran på Hadeland.

Trelastprodusent og samvirkeselskap som eies av 1300 skogeierne i distriktet fra Jevnaker/Lunner i sør, til Sel/Heidal i Gudbrandsdalen i nord.

Gausdal Bruvoll har Nordens største og Europas mest avanserte produksjonsenhet for malt og beiset utvendig kledning.


Nøkkeltall 2020, konsern (tall for 2019 i parentes):

· Omsetning: 379,0 MNOK (372,3)

· Driftsresultat (EBITDA): 46,5 MNOK ( 41,8)

· Resultat før skatt: 21,8 MNOK ( 16,4)

Powered by Labrador CMS