Kristian Østlyngen (Østlyngen Bygg AS) og Trond Bjarne Oseth (Optimera) (Foto: Optimera)
Kristian Østlyngen (Østlyngen Bygg AS) og Trond Bjarne Oseth (Optimera) (Foto: Optimera)

Byggmakker Østlyngen i Alta blir Montér

Byggmakker Østlyngen i Alta følger blir med på Montér-kjedens ekspansjon i nord.

Publisert

Den 19. desember ble det kjent at Optimera hadde inngått avtale om kjøp av samtlige aksjer i Per Strand AS og at Per Strand Gruppens 13 byggevarehus går over til Montér. Nå følger Byggmakker Østlyngen i Alta etter og blir med på Montér-kjedens ekspansjon i nord. Overgangen finner sted allerede 5. februar.

Lange røtter i Alta

Østlyngen Bygg AS er et familieeid selskap som nå drives av fjerde generasjon, med Kristian Østlyngen som daglig leder.

– Vi er veldig fornøyd med beslutningen vi har tatt om å melde overgang til Montér. Montér-kjeden har gode konsepter som vil gjøre oss enda bedre. De er innovative og fremtidsrettet, så dette tror jeg vil bli et løft både for ansatte og kunder. Nå er vi i full sving med forberedelsene til overgangen, sier Østlyngen.

Byggevarehuset disponerer ca 7 mål med tomt, med en innebutikk på 1000 kvadratmeter. De har 16 heltidsansatte og rundet 80 millioner i omsetning i 2017.

Østlyngen Bygg AS satser sterkt på proffmarkedet og understreker at dette stod sentralt i valget av ny kjede.

– Montér har gode spesialistkonsepter rettet mot proffen og dette var en avgjørende faktor. De er fremoverlente og følger med på utviklingen i markedet, sier Østlyngen.

Godt fotfeste i nord

Den siste tiden har Optimera fått et solid fotfeste i nord.

– Det er viktig med fagkunnskap og forståelse av det lokale markedet, så vi er veldig glade for at vi nå får med en så kunnskapsrik og dyktig gjeng fra Alta med på laget, sier Lars Petter Grandahl, direktør for Optimera Handel.

– Vi ønsker å fortsette den gode utviklingen vi har hatt de siste årene og er stadig på jakt etter nye forhandlere, avslutter Grandahl.

(Pressemelding)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Du kan abonnere på trenytt.no sitt ukentlige nyhetsbrev gratis her

Powered by Labrador CMS