Illustrasjonsfoto: Borregaard.

Borregaard med fullskala testproduksjon av bærekraftig emballasje

Borregaard og svenske BillerudKorsnäs har inngått en utviklingsavtale for fullskala testproduksjon av emballasje med mikrofibrillær cellulose.

Publisert

– Borregaards mikrofibrillære cellulose, Exilva, har utmerkede styrke- og barriereegenskaper som gjør oss i stand til å støtte BillerudKorsnäs i utviklingen av ny, bærekraftig emballasjeproduksjon, sier Direktør for Exilva i Borregaard, Pål Romberg på selskapets nettsider.

Borregaard har utviklet Exilva-teknologien gjennom en tiårsperiode og er det første selskapet i verden til å kommersialisere mikrofibrillær cellulose gjennom en ny fabrikk med oppstart i tredje kvartal 2016.

– Vi har tro på at dette samarbeidet vil gi ny forståelse for vårt produkts mange egenskaper og samtidig være et verdifullt bidrag til vårt markedsarbeid innen mange ulike bruksområder, sier Pål Romberg.

(borregaard.no)

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Borregaards mikrofibrillære cellulose, Exilva

Borregaard har utviklet Exilva mikrofibrillær cellulose siden 2007 gjennom forskning, pilottesting og i nært samarbeid med potensielle kunder.

Råstoffet er spesialcellulose som splittes opp til et komplekst nettverk av fibriller i en egenutviklet, proprietær teknologi.

Exilva har unike egenskaper som blant annet viskositetsregulator, stabilisator, konsistensgiver og vannbindingsmiddel.

Produktet kan benyttes i en rekke anvendelser som lim, vaskemidler, kosmetikk, komposittmaterialer og andre industrielle bruksområder.

(Kilde: borregaard.no)

 

Powered by Labrador CMS