Overhalla Hus kommer må med blåseisolerte takelementer som standard.

– Artig å være de første i Norge som gjør dette

Overhalla Hus er den første fabrikken i Norge som blåseisolerer sine takelementer som standard. Med en løsning som dette, blir også fordelene mange - spesielt for eiendomsutviklere og entreprenører som tar de i bruk.

Veien til å kunne blåseisolere alle takelementer, startet med et prosjekt Overhalla Hus har i samarbeid med SINTEF.

– Vi ønsket å tilby noe som er med på å løse en utfordring utbyggere og boligbyggere av og til treffer på når de konstruerer bygg med flate tak, forteller salgsleder Knut Erik Henrikø i Overhalla Hus.

Sammen har de utviklet en løsning for å legge dampsperre og blåse inn isolasjon på undersiden av flate takkontruksjoner, i stedet for på den tradisjonelle måten som er å ha det på oversiden.

Slik vil man unngå eventuelle fuktutfordringer i lukkeperioden på byggeplassen. I tillegg vil høyden på bygget kunne reduseres opp mot 40 centimeter – noe som kan ha mye å si i forbindelse med å komme innenfor krav i lokale reguleringsplaner for de som bygger.

Første i Norge

For å kunne produsere disse takelementene, var fabrikken nødt til å investere i en blåsemaskin for å oppfylle de kravene til isolasjon som stilles ved bruk av den smarte dampsperre-løsningen.

– Når den maskinen først kom til fabrikken, utfordret vi oss selv. Vi fant ut at vi måtte prøve å bruke blåsemaskinen på tradisjonelt takverk også – og det fungerte, sier Henrikø.

Det har resultert i at alle takkonstruksjonene de nå isolerer på fabrikk, blir blåseisolert og komplettert mer enn tidligere på undersiden av konstruksjonen. Ifølge isolasjonsleverandøren Knauf, er det ingen andre i Norge som gjør dette.

Tidsbesparende og bærekraftig

– Det er veldig spennende å være i front med dette, sier produksjonssjef Magnus Frisendal.

Redusering av svinn og avfall, kortere byggetid og mindre sjanse for fukt under lukkefasen av taket, er noen av fordelene han trekker frem når han beskriver dette nye produksjonskapittelet for fabrikken i Overhalla.

– Det er et bærekraftig valg på mange måter. Du slipper isolasjonsavfallet, du får en bedre isolasjonsevne i takkonstruksjonen fordi du fyller opp alle de små luftrommene, og når elementet ankommer byggeplass er det bare å ha på dampsperre og lekte, om det da ikke bestilles komplettert i fabrikk – det reduserer byggetiden, forteller Frisendal.

Med disse fortrinnene, er målet at Overhalla Hus nå kan tilby en mer komplett løsning for eiendomsutviklere og entreprenører som i dag bygger tradisjonelt, og som ønsker høyere omsetningstakt og raskere ferdigstillelse på prosjektene sine.

– Disse forhåndsisolerte takelementene, i kombinasjon med våre andre elementprodukter, gjør at man får lukket bygget raskere, sparer betydelig byggetid og kan levere flere prosjekter gjennom året, avslutter Henrikø.

Powered by Labrador CMS