Illustrasjonsfoto: yayimages.com

FutureBuilt - Se hva som skjer

FutureBuilts arrangementer står i kø høsten 2016. Her får du en oversikt.

Publisert

Byggeplassbefaring Kistefossdammen barnehage, 26. august kl. 13.00
Først ute er byggeplassbefaringen på Kistefossdammen barnehage i Asker. Byggingen av barnehagen er godt i gang og på befaringen vil det være mulig å se alle trinn av byggeprosessen og ikke minst få god informasjon om solcellekonseptet.
Les mer og meld deg på.

Byggeplassbefaring Brynseng skole, 29. august kl. 8.30
Rett over helgen er det byggeplassbefaring på Brynseng skole i Oslo. Barneskolen bygges i 5 etasjer og med en flerbrukshall i den øverste. I fasaden er det integrert 1100 m2 med solcellepaneler som vil dekke 25 prosent av behovet for elektrisk strøm.
Les mer og meld deg på.

Byggeplassbefaring Ulsholtveien 31, 15. september kl. 14.00
Førstehjemsboligen på Furuset tar form. Furuhuset med 9 leiligheter og fellesarealer er under full rehabilitering. Massivtreelementene for de nye rekkehusene med 27 boliger settes nå opp i sommer. På befaringen vil konstruksjonsprinsippene og innovative tekniske installasjoner formidles. Arrangementet inngår i Oslo arkitekturtriennale.
Les mer og meld deg på.

FutureBuilt på Oslo Urban Arena, 28. september
Det lanseres stadig mer ambisiøse FutureBuilt-prosjekter i Oslo-regionen. Nullenergi, plusshus og Powerhouse. Prosjektene flytter grensene for hva som er mulig når det gjelder energi og klima, men utfordrer ofte også de planmessige rammene; bystruktur, høyder, rådende kulturminneregime og estetiske preferanser. Byen og arkitekturen vil og må endres i møtet med klimautfordringen. Men trumfer klima andre hensyn i byutviklingen? Og må vi egentlig velge?

FutureBuilt på Oslo Urban Arena, 29. september
SykkelKULtur - guidet sykkeltur til Oslos nyeste sykkeldestinasjoner. ”Look to Oslo” sier den danske sykkelguruen Michael Colville Andersen. Nå har Oslo kommune flere som jobber med sykkel enn Europas sykkelhovedstad København. Og det begynner å synes. Rød løper for syklister kommer snart til en gate nær deg. Og er du heldig får du en av de 8 nye gjennomgående sykkel-by-rutene forbi døren din. Vi inviterer på guidet sykkeltur for å se på sykkel-anlegg i Oslo sentrum, og på veien skal vi se hvordan den gryende sykkelkulturen også materialiserer seg i en ny sykkel-økonomi med sykkelkafeer, sykkelkjøkken, sykkelhotell, rep&rull og mere til. Ta med el-sykkel, lastesykkel, by-sykkel eller hvilken sykkel du vil.

FutureTalk, 18. oktober kl. 18.00
Bare 7 prosent av Oslos befolkning kjører bil til sentrum. 59 prosent bruker offentlig kommunikasjon, 44 prosent går og 7 prosent sykler. Allikevel er det bilen som får mest plass i gatene. Hvorfor er det slik, og hva kan vi gjøre for å skape et mer demokratisk bysentrum? Arrangementet inngår i Oslo arkitekturtriennale.

Furuset viser vei, halvdagsseminar 17. november kl. 09.00
Hvordan kan drabantbyen Furuset videreutvikles til et mangfoldig og klimavennlig forbildeområde? Halvdagsseminar på DogA med påfølgende befaring til Furuset. Seminaret er et samarbeid mellom Oslo kommune og FutureBuilt. Arrangementet inngår i Oslo arkitekturtriennale.

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

FutureBuilts visjon å vise at det er mulig å utvikle klimanøytrale bygg og byområder med høy kvalitet.  Målet er å utvikle 50 forbildeprosjekter – både områder og enkeltbygg – som skal redusere klimagassutslippene med 50 prosent innen områdene transport, energibruk og materialbruk. Forbildeprosjektene skal ha høy arkitektonisk kvalitet, bidra til et godt bymiljø og ligge nær kollektivknutepunkter. FutureBuilt består nå av 38 prosjekter fordelt på

  • Byområder
  • Barnehager og skoler
  • Kontorbygg
  • Kulturbygg
  • Boligprosjekter

Her kan du se en oversikt over alle FutureBuilts forbildeprosjekter.

(futurebuilt.no)

Powered by Labrador CMS