ZEB-konferansen 2017, som finner sted i Trondheim 19. januar, vil vise frem noen av senterets hovedresultater, og foreslå hvor veien bør gå videre. Kristin Halvorsen, Harald V. Nikolaisen og Tom Collins er noen av de du møter på konferansen. Ill.: Snøhetta, ZEB og promo

Klart for ZEB-konferansen 2017

Avanserte materialer, helt nye måter å bygge på, innovative løsninger og hvordan byggenæringen skal ta dette i bruk, får du informasjon om og svar på i løpet av historiens siste ZEB-konferanse i Trondheim i januar.

Publisert

Etter åtte år med intens forskning og enorme mengder publiserte resultater, er tiden inne for å se hva som har kommet ut av en av de største satsningene på utvikling av nullutslippsbygg noensinne, skriver sintef.no.

Den 19. januar samles mange av landets største aktører innen miljøvennlig byggeri. Administrerende direktør i Statsbygg, Harald V. Nikolaisen, er blant de som skal reflektere over fremtiden på konferansen.

– Statsbygg var en av pådriverne bak etableringen av ZEB, og vi har benyttet kunnskapen til å realisere Norges første ZEB-COM-bygg på Evenstad. Jeg skal fortelle mer om dette og samtidig få med meg oppsummeringen av kunnskap og innovasjon som er skapt i ZEB. Senteret har bidratt til å utvikle en helt ny bygningsstandard med sin forskning på nullutslippsbygg. Jeg gleder meg til å fortelle hva vi i Statsbygg har lært av ZEB.

Han peker på at ZEB har definert hva et nullutslippsbygg er for en hel bransje, at forskningssenteret har bidratt til at byggenæringen har fått vist at slike bygg faktisk er mulig – og ikke minst at denne kan være en relevant bidragsyter til et lavutslippssamfunn.

– Pilotprosjektene har hatt stor læringsverdi for byggenæringen. De er strålende eksempler på hvordan innovative løsninger blir til når man tør å sette seg svært høye mål og har risikovilje, sier Nikolaisen, som er utdannet sivilingeniør fra NTNU og har en mastergrad fra BI innen prosjekt- og virksomhetsledelse.

Nikolaisen viser til at det oppstår nye forretningsforbindelser i kjølvannet av ZEB. I løpet av de neste 10 årene tror han at det kommer til å bli bygget mange nullutslippsbygg.

Les mer om konferansen på sintef.no

Se program og meld deg på her

Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

Vil du bli bedre kjent med bladet?
- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Her får du et innblikk i hva vi skriver om

Tid: 19. januar 2017, kl. 09:00–17:30
Sted: Scandic Nidelven, Trondheim

Se program og meld deg på her

Powered by Labrador CMS