Foto: Anthony Coleman
Foto: Anthony Coleman
Foto: Anthony Coleman
Foto: Anthony Coleman
Foto: Anthony Coleman
Foto: Anthony Coleman
Foto: Anthony Coleman

Eldre rekkehus ble nytt med Kebony

Det viktorianske rekkehuset i Wandsworth sørvest i London har fått en real ansiktsløftning.

Publisert

Pressemelding fra Kebony:

Eierne av rekkehuset fra 1800-tallet hadde hatt problemer med både trekk og taklekkasjer i det eksisterende påbygget og ville unngå å gjøre de samme feilene igjen da de bestemte seg for å bygge om.

Etter grundige forundersøkelser holdt paret fast ved beslutningen om å bruke trevirke i kledningen, men for å unngå de samme feilene som med det opprinnelige tilbygget, var det viktig å finne et mer robust og mindre vedlikeholdskrevende materiale. Dette, i tillegg til at materialet skulle ha lav vekt og et attraktivt utseende, og at tilbygget skulle være bærekraftig, gjorde at de valgte Kebony.

Waind Gohil+Potter Architects ble hyret inn for å løse lekkasjeproblemene og tegnet et moderne påbygg med en form og et utseende som passet inn i resten av husrekken i gaten. Det gamle påbygget ble revet og erstattet med en mer robust konstruksjon med synlige bjelker og gulv i polert betong. Det ble dessuten satt inn glasskyvedører på kjøkkenet, slik at bakhagen ble lettere tilgjengelig. Den gamle og den nye delen av huset ble også atskilt med skyvedører.

Se bilder øverst i artikkelen.

    Magasinet Treindustrien er et unikt nyhetsforum som leverer ferskt bransjestoff seks ganger i året. Bladets oppgave er å informere hele den trebearbeidende industrien samt omsetningsleddene, om hva som foregår innenfor områdene produksjon, teknikk, økonomi, design, markedsføring og bransjepolitiske spørsmål.

    Vil du bli bedre kjent med bladet?
    - Last ned bladet elektronisk
    - Eller bestill abonnement

    Her får du et innblikk i hva vi skriver om

    Teknologien bak Kebony er utviklet i Norge. Trevirket blir behandlet med en miljøvennlig, biobasert væske fremstilt av jordbruksavfall, som permanent forbedrer treets egenskaper. Celleveggene trekker til seg polymervæsken, slik at treets robusthet og dimensjonsstabilitet forbedres og trevirket får egenskaper som kan minne om tropiske tresorter. Kebony er lett å jobbe med og kan bearbeides på samme måte som harde tresorter.

    Powered by Labrador CMS