Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.
Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

Bygger 163 leiligheter i massivtre

AF Gruppen har inngått avtale med Fyrstikkbakken 14 AS om å bygge 163 leiligheter fordelt på fire boligblokker i massivtre.

Publisert

Det skriver AF Gruppen i en pressemelding.

Boligprosjektet på Hellerud i Oslo inngår i FutureBuilt-programmet som har mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser. Fyrstikkbakken 14 AS er eid 50/50 av Birk & Co AS og AF Eiendom. Fyrstikkbakken 14 er FutureBuilts første kommersielle boligprosjekt i massivtre.

– Det har vært spennende å videreutvikle dette boligprosjektet i massivtre med Birk & Co og AF Eiendom. Vi ser frem til å realisere det første boligprosjektet i massivtre i denne skala i Norge, sier Tormod Solberg, konserndirektør i AF Gruppen.

Fyrstikkbakken 14 består av 163 leiligheter fordelt på 4 boligblokker med underliggende parkeringskjeller og tilhørende grøntarealer med forbindelse til nærområdet. Prosjektet ligger nært offentlige funksjoner som T-bane, tog og barnehager på Hellerud.

– Prosjektet passer godt inn i AF Gruppen sin strategi om bærekraftige og innovative prosjekt med et mål om 50 prosent reduksjon i klimagasser og effektiv bruk av digitale verktøy, sier Solberg.

Prosjektet har vært utviklet i samspill og gjennomføres som en totalentreprise med verdi på ca 370 millioner kroner ekskl. mva .

AF Gruppen opplyser om at de to første salgstrinnene har solgt godt, prosjekteringen starter umiddelbart og oppstart bygging er planlagt fra andre kvartal 2021. Boligprosjektet består av ett byggetrinn og ferdigstillelse er forventet fjerde kvartal 2023.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS