Kielland, Heidi 600

Treindustrien skuffet over budsjettforslaget

Treindustrien finner ikke tiltak de ønsker seg i Regjeringens forslag til statsbudsjett for 2015. Bransjeforeningen forventer nå at Stortinget vil sørge for tiltak som fremmer bruk av fornybare ressurser, slik som trevirke, fremgår det av en melding fra bransjeforeningen.

Publisert

– Treindustrien hadde ventet en mer målrettet satsing på en økonomisk politikk som fremmer bruk av fornybare ressurser, sier administrerende direktør Heidi Finstad Kielland i Treindustrien. – Regjeringen hevder at redusert formueskatt vil kunne styrke tilgangen på kapital til nye investeringer som bidrar til å realisere det grønne skiftet i næringslivet. For å oppnå denne effekten må øvrige rammebetingelser i større grad målrettes. Vår forventning er at Stortinget vil sørge for en tydeligere satsing på miljøtiltak som fremmer bruk av fornybare ressurser.

– Det må lønne seg både for forbrukerne, næringslivet og offentlig sektor å investere i bærekraftige løsninger. Kun da kan fremtiden og miljøet vinne. Treindustrien savner en tydeligere konkretisering av innholdet og lovnadene i Regjeringsplattformen på flere viktige områder, fastslår Heidi F. Kielland.

Powered by Labrador CMS