Softwoodkonferanse med betinget optimisme

Årets International Softwood Conference ble avholdt i Berlin 16. og 17. oktober. Konferansen var den 67. i rekken, og hadde over 180 deltagere fra 20 land. Vertskap og arrangør var den tyske organisasjonen for sagbruk og treindustri (DeSH) i samarbeide med den europeiske sagbruksorganisasjonen (EOS) og den europeiske trelasthandelsorganisasjonen (ETTF).

Publisert

Konferansen åpnet med de tradisjonelle markedsanalysene ved forskjellige internasjonale foredragsholdere. Presentasjonen viste at både produksjonen og forbruket av bartrelast har økt de senere år, både i Europa og Nord-Amerika. Likevel var hovedbudskapet på denne konferansen, i motsetning til de senere års, at sektoren bare kan forvente moderat vekst de neste år.

Bekymring for råstofftilgangen

Kostnadsutviklingen for tømmer av bartre vil i hovedsak vil i hovedsak forbli stabil på de nasjonale nivå. En spesiell grunn til bekymring kan være at råstofftilførselen endres ufordelaktig for bartreindustrien i mange regioner. De fleste europeiske representantene beskrev og spådde tømmertilgangen fra lav til normal. Følgelig var strategier for å sikre rundtømmertilførselen i årene fremover et av det mest omtalte tema første konferansedag.

Nytt verktøy for promotering av tre

Andre dag var viet spesiell oppmerksomhet til europeisk treindustri og bygging med tre. EOS og ETTF presenterte stolt sitt strategiske nettbaserte verktøy med navnet Wood-Toolbox. Dette skal bidra til å gi medlemsorganisasjonene oppdaterte case-studier og annet promoteringsmateriale rundt tre som et moderne og bærekraftig byggemateriale i urbane bygninger. Man belyste også det betydelige ekstraarbeide som er forårsaket av det store antall sertifikater som eksisterer innen den internasjonale byggebransjen.

Neste års bartrekonferanse vil bli avholdt i Nederland.

Powered by Labrador CMS