Valutec-Sokna-2-600

Nye tørker under bygging på Soknabruket

Valutec bygger nå to nye kanaltørker på Moelven Soknabruket, basert på en ordre undertegnet i vår. Prosjektet omfatter også Valmatics styringssystem til åtte eksisterende kammertørker på bedriften. Tørkene skal være klare for drift i begynnelsen av 2015.

Publisert

De nye kanaltørkene er nå under bygging og skal stå klare i 2015. (Foto: Helge Fønhus)

– Dette er ekstra moro for oss på Fønhus Maskin, sier Helge Fønhus i en kommentar på Facebook. De nye tørkene skal erstatte EWE-tørker som ble levert gjennom vårt firma for 40 år siden.

– Vi er stolte og glade over igjen å vinne tillit fra Moelven, som har høye krav til kvalitet og effektivitet i tørkingen, sier vd Robert Larsson i Valutec i en pressemelding fra selskapet.

Moelven Soknabruket gjennomfører nå en generell modernisering der en viktig det er å efffektivisere tørkingen. Valutec skal levere to kanaltørker med en total kapasitet på 70.000 m3. Tørkene bygges i rustfritt stål, og er utstyrt med både styring og varmegjenvinning.

– Vi hadde med alle eksisterende leverandører av tørker i forhandlingene, sier driftssjef Eivind Skaug på Soknabruket. – Valutec hadde de beste løsningene i forhold til prisen.

Valutec skal også levere ny styring til åtte eksisterende kammertørker på Soknabruket. Ifølge Eivind Skag føles det både trygt og praktisk å ha Valutec som leverandør av både tørkene og styringen.

– Det er bra å ha det samlet, sier han. – Dessuten har Valutec stor erfaring på området, noe som er viktig. At vi kjenner mange på Valutec og vet hvordan de arbeider og tenker, spiller også inn.

Robert Larsson ser avtalen både som et resultat av Valutecs måte å arbeide på og som et fortsatt viktig skritt inn på det norske markedet.

– Vi vil etablere langsiktige relasjoner med våre kunder, fastslår han. – Vellykkede prosjekt med tørkeanlegg som møter de høye forventningene som våre kunder har, er en forutsetning for å komme dit. Vi ser dette som en fin mulighet til å vokse også i Norge.

Powered by Labrador CMS