Ny prestisjekontrakt til Valutec

Europas største sagbruk, tyske Ziegler Holzindustrie, investerer nå i en ny kanaltørke fra Valutec. Det blir Valutecs andre leveranse til sagbruket, som i og med denne investeringen øker sin tørkekapasitet med 51.000 m3 i året, fremgår det av en pressemelding fra Valutec.

Publisert

– Vi er svært fornøyde med hvordan kanaltørken vi tidligere har kjøpt fra Valutec, har fungert, så det var intet vanskelig valg å gi fornyet tillit, sier produksjonssjef Kai Matthies ved Ziegler Holzindustrie. – Vi kjenner dem som en bra samarbeidspartner og de ser ut til å ha funnet den beste kanaltørken for våre behov.

For Valutec er kontrakten et viktig skritt i arbeidet for å etablere seg ytterligere i Sentral-Europa.

– Vi er glade og stolte over at Ziegler valgte en av våre løsninger også denne gangen, sier vd Robert Larsson i Valutec. – De er et sagbruk som er kjent for et sterkt kvalitetsfokus og stiller derfor høye krav til sine leverandører.

Kanaltørken er av en type som tilhører den nye generasjonens kanaltørker fra Valutec. Modellen, som er patentert av selskapet, kalles OTC, og bygger på at blåseretningen er motsatt av en tradisjonell kanaltørke med to tørkesoner. Tørken som skal leveres til Ziegler Holzindustrie, vil bli brukt til sidebord i mindre dimensjoner. En grunn til at Ziegler gjennomfører investeringen er økte kvalitetskrav fra kunder, men forutsetningene på sagbruket spilte også en viktig rolle.

I tillegg til kanaltørken, som skal tas i drift i januar, valgte Ziegler også å investere i Valutecs styresystem, Valmatics, og i simulatoren Valusim.

Powered by Labrador CMS