Tyco, Jørgen, Nordiske treprisen-600

Massiv Lust fikk den første Nordiske treprisen

Massiv Lust ble tildelt den nyetablerte Nordiske treprisen under Forum Holzbau Nordic i Trondhjem. Selskapet fikk prisen fordi produksjonen deres bidrar til at det bygges mer i tre i Norden. Arkitekt og gründer Jørgen Tycho i Massiv Lust tok i mot prisen på vegne av vinneren.

Publisert

Utdeling av Nordiske treprisen. Fra venstre: Prosjektleder Hans Andrén i foreningen Nordiske trebyer, prisvinner Jørgen Tycho i Massiv Lust, Johanna Kairi, Holzindustrie Schweighofer GmbH og styreleder Vesa Juntilla i foreningen Nordiske byer. (Foto: Knut Werner Lindeberg Alsén)

Den Nordiske treprisen ble opprettet i 2014 og deles ut av foreningen Nordiske Trebyer, et nordisk samarbeid mellom nordiske byer for å fremme moderne byutvikling med trehus.

– Massiv Lust får prisen fordi de er unge entreprenører som har satset på massivtreproduksjon og produkter som øker bruken av tre i bygg i Norden, sa styreleder Vesa Juntilla i foreningen Nordiske Trebyer under utdelingen.

Bedriften har bygget opp en fabrikk for prefabrikkering, der det lages produkter som trenger flere aktører i markedet. Mottakere av den nordiske prisen skal gjennom sine nåtidige arbeider også reflektere positive fremtidige miljø- og klimakonsekvenser. – Det gjør Massiv Lust, fastslo Juntilla.

Nystartet massivtreprodusent

– For oss er dette en stor ære, og vi er svært takknemlige for prisen, sa arkitekt og gründer Jørgen Tycho i Massiv Lust under utdelingen. Vi ser en tendens til tydelige endringer i arkitekturen i dag, der tre bli mer og mer en nøkkelkomponent. Nå er ikke tre lengre bare et karbonlagrer, men også en stabilisator og aktiv medhjelper til et forbedret inneklima og energireduksjon, sa Tycho i takketalen.

Massiv Lust AS er en norsk nystartet massivtreprodusent, som produserer krysslimte massivtreelementer, og har eget arkitektkontor i Oslo med tre ansatte.

Den nordiske treprisengis til kandidater under 40 år fra akademia, næringsliv eller det offentlige. Prisen går til personer eller institusjoner som kan vise til gode prestasjoner innen arkitektur, ingeniørkunst eller teknisk innovasjon med bruk av tre. Prisen skal deles ut hvert år, og vinneren får en pengesum, diplom og statuett. Juryen består av representanter fra foreningen Nordiske Trebyer

Fakta:

Massiv Lust:

Massiv Lust AS er en norsk nystartet massivtreprodusent, som produserer krysslimte massivtreelementer. I 2013 flyttet selskapet inn i en ny produksjonshall på Granden i Gaupne i Luster kommune, bygget i massivtre. Bedriften har eget arkitektkontor i Oslo med tre ansatte. Massiv Lust AS produserer byggeplater i massivtre, gjør egne prosjekter i samarbeide med andre arkitekter og gir opplæring i hvordan man prosjekterer med massivtre. Målet for fabrikken er å produsere 1.500 kubikk massivtre i året.

Les mer om Massiv Lust her.

Foreningen Nordiske Trebyer:

Foreningen Nordiske trebyer er et nordisk samarbeid for å fremme moderne byutvikling med trehus og å utveksle erfaringer og ideer. Foreningens mål er at trebygg får en mer sentral og fremtredende plass i byutvikling, og satser på at tre i større grad benyttes i byggingen av villaer og fleretasjes hus, næringsbygg, kommunale institusjoner som barnehager, skoler, sykehus og sykehjem, samt broer, støyskjermer og parkeringshus. I 2014 opprettet Nordiske Trebyer den Nordiske treprisen som hvert år skal tildeles kandidater under 40 år som kan vise til god prestasjon innen arkitektur, ingeniørkunst eller teknisk innovasjon med bruk av tre. Les mer Foreningen Nordiske trebyer: www.nordicwoodencities.com

"
Powered by Labrador CMS