LSAB overtar sliping for Sokna

Da svenske LSAB (Långshyttan) overtok Teroteknisk Service i 2013, var det et signal om at man ønsket en større andel av markedet i Norge. På årets Trä och Teknik i Göteborg opplyste LSAB at selskapet har overtatt avtalen om sliping av båndsagblad for Moelven Soknabruket, med virkning fra 1. september. Selve slipingen skal skje ved verkstedet på Tangen (tidl. Teroteknisk Service).

Publisert

Våren 2010 inngikk Moelven Soknabruket den første avtalen i Norge om outsourcing av verktøyvedlikehold. Partneren, F. H. Verktøy fikk ansvaret for all verktøyskjøtsel på Soknabrukets sagbruk til en avtalt pris pr. produsert kubikkmeter. Avtalen ble fornyet i 2013, men er altså nå overtatt av LSAB.

Da Skogindustri snakket med daværende driftsjef Rolf Östher på Soknabruket, våren 2011, understreket han at det var komplisert for et sagbruk å sette bort verktøyvedlikehold, særlig for båndsagblad. Samtidig ville fortsatt egen sliping krevd store investeringer i kostbare maskiner. Derfor ble outsourcing-avtalen inngått.

Vanlig i Sverige

LSAB fremholder overfor Treindustrien at slike avtaler, basert på produsert volum, er vanlige i Sverige (slipmesteravtale). Man ønsker å samarbeide med kundene om å utvikle flere slike avtaler i Norge. Til nå har LSAB hatt avtale med Moelven Østerdalsbruket i to år og har en lignende avtale med Moelven Løten og Moelven Telemarksbruket.

Powered by Labrador CMS