Åpning, studentboliger i Østfold - 600

Eit godt døme på bruk av tre i nye bygg

Statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal opna nyleg nye miljøvennlege studentboligar i massivtre på Remmen ved Høgskulen i Østfold, og ho vart imponert over dei nye bygga, heiter det i ei pressemelding frå LMD.

Publisert

Frå opninga av nye studentboligar i massivtre på Remmen ved Høgskulen i Østfold. (Foto: LMD)

– Bruk av tre er eit nasjonalt satsingsområde. Studentsamskipnaden i Østfold må verkeleg seiast å ha teke dette på alvor når dei har lagt så stor vekt på miljø og berekraft ved val av byggjemetode av dei nye studentboligane, seier statssekretær Hanne Maren Blåfjelldal i Landbruks- og matdepartementet.

Studenthusa på Remmen ved Høgskulen i Østfold er utførde med berekonstruksjonar i massivtre, og har eit formspråk som uttrykkjer prosjektet sin miljøprofil. Massivtre gir eit godt innemiljø. Studentboligar har mange inn- og utflyttingar, og dette gir store belastninger på overflater. For studenthusa i Halden har det derfor vært viktig å velgje material som tåler hard bruk over tid.

Eit nytt alternativ

Studentsamskipnaden i Halden tilbyr et nytt boligalternativ. (Foto: SiH)

– I Halden er vi stolte av å presentere to helt nye boligalternativer, skriver Studentsamskipnaden Østfold på sitt nettsted. Det er to nye høyhus som er utført i massivtre. Tre er naturens eget byggemateriale og det har svært gode egenskaper i forhold til klima, miljø og innemiljø. Massivtre lagrer CO2 i stedet for å slippe det ut. Tre er et hygroskopisk materiale. Det vil si at tre til en hver tid vil prøve å tilpasse seg de omgivelsene som er omkring treet. Resultatet er et inneklima som ingen termostat i verden kan matche. I tillegg er massivtre en fornybar ressurs med svært god brannmotstand.

Powered by Labrador CMS