Tømmer i Malvik 600

– Alt som kan lages av olje, kan lages av tre

Bioøkonomi –merk deg ordet, skriver Aftenposten under vignetten Innsikt. Det kan bli verdens neste industrieventyr. Dessuten er det langt mer miljøvennlig enn petroleumsøkonomien. Som eksempel på bioøkonomi i praksis bruker Aftenpostens Borregaards bioraffineri.

Publisert

Borregaards demo-anlegg for videreutvikling av bioraffineriet. (Arkivfoto: Skogindustri)

«Alt som kan lages av olje, kan lages av tre» het det i emnefeltet i en e-post Aftenposten fikk fra Norges forskningsråd. Forskningsrådet og Innovasjon Norge arrangerer onsdag konferansen «Den bioøkonomiske våren er her!».

– Om fremtiden skal bli bærekraftig, må vi utnytte de fornybare råstoffene bedre og smartere. Forutsetningen er at næringsliv og investorer griper sjansen, skriver Forskningsrådet.

Og slik tenker nå mange politikere, forskere og næringslivstopper i alle verdens største markeder – i USA, Kina og EU. Når vi i ingressen omtalte bioøkonomi som det neste industrieventyret, er det bare den ene siden av utfordringen. Bioøkonomi handler om å etablere miljøvennlig produksjon og miljøvennlige produkter.

Aftenposten fastslår at miljøpolitikere og forbrukere forventer at det tenkes nytt. Og det begynner i stadig sterkere grad å gå opp for ikke bare Coca-Cola, men for næringslivet generelt. OECD, Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling, spår at bioøkonomien vil være et bærende element for Europas økonomi innen 40 år.

Les hele saken i Aftenposten her.

"
Powered by Labrador CMS