Kure, Kjell Arve

Kjell Arve Kure ny sjef på Saugbrugs

Produksjonsdirektør Kjell Arve Kure (45) er ansatt som ny administrerende direktør for Norske Skog Saugbrugs AS. Kure har solid ledelses- og industrierfaring fra ulike stillinger i Norske Skog Saugbrugs gjennom 15 år. 

Publisert

Kure har vært ansatt i Norske Skog Saugbrugs siden 2003. Han har vært produksjonsdirektør ved fabrikken siden 2011. I Saugbrugs har han også vært prosess- og utviklingssjef (2003–04), produksjonssjef for tremasse, energi og miljø (2004–08) samt produksjonssjef for PM6 og tresliperiet (2008–11). Han var ansatt i Norske Skog Research som utviklingssjef (1999–03) og forsker ved Papirindustriens forskningsinstitutt (PFI) i Trondheim.

Bred utdannelse

Kjell Arve Kure har en doktorgrad i kjemi fra NTNU med hovedvekt på utvikling av fiberprosesser for å bedre papirkvaliteter. I tillegg har han en master in business administration (MBA) fra Norges Handelshøyskole, master i kjemi fra University of British Colombia samt master of science fra UMB (Landbrukshøyskolen) på Ås.

– Vi er svært tilfreds med å ha fått Kjell Arve Kure som ny administrerende direktør for Norske Skog Saugbrugs, sier konsernsjef i Norske Skog og styreleder i Norske Skog Saugbrugs AS, Sven Ombudstvedt. – Hans omfattende industrielle kompetanse og ledererfaring vil være et godt bidrag til å utvikle Norske Skog Saugbrugs videre. Utfordringene fremover vil være å bedre lønnsomheten til Saugbrugs, utvikle og effektivisere produksjonsprosessene samt tilpasse virksomheten til fremtidens skarpe konkurranse.

– Min karriere hittil ved Saugbrugs har gitt meg en rekke teknologiske utfordringer og mye kompetanse om Saugbrugs og papirindustrien. Tross utfordrende markeder vil innsatsen rettes mot å bedre lønnsomheten for selskapet. I samspill med mange dyktige medarbeidere her på Saugbrugs, er jeg sikker på at vi vil lykkes i den fremtidige, globale konkurransen, sier Kjell Arve Kure.

Vardheim takker for seg

Roy Vardheim fratrer i dag som administrerende direktør etter nærmere tre år i stillingen. Vardheim kom til Norske Skog etter en lang internasjonal karriere, og har tidligere vært ansatt i en rekke ledende stillinger i polyolefinselskapet Borealis.

– Vi har blitt enige med Vardheim om å avslutte hans rolle som administrerende direktør ved Saugbrugs, sier Ombudstvedt. – Han har gjennomført viktige prosesser ved Saugbrugs, som oppstart av ny TMP-linje med kraftige reduksjoner i energiforbruk og variable kostnader samt igangsatt forskning på nye produkter som mikrofibrillær cellulose.

– Jeg har arbeidet med en rekke utfordrende endringsprosesser og utviklingsprosjekter de siste årene. Det har vært lærerikt. Dessverre har ikke resultatene stått i forhold til den innsatsen som er prestert. Fallende etterspørsel kombinert med overkapasitet, har gjort at kostnadskuttene er blitt oppspist av fallende priser. Jeg vil takke de mange flinke ansatte ved Saugbrugs, og vil høste av erfaringen på Saugbrugs i nye oppgaver fremover, sier Roy Vardheim.

Powered by Labrador CMS