Borregaard BMW 1-600

Borregaard-folk på premietur til BMW

Borregaard ble tidligere i år kåret til Norges Smarteste Industribedrift. Nå har de vært på besøk hos en av verdens mest intelligente fabrikker, BMW i München. Kåringen skjedde i regi av Norges Industri og Siemens.

Publisert

Heldigital robotisert bilproduksjon. (Foto: BMW ©http://www.bmw-werk-muenchen.de)

Tenk deg en fabrikk full av roboter og der alle deler og maskiner kommuniserer med hverandre i produksjonen. Dette er en realitet hos BMW i München og er automatisering på sitt beste, skriver Norges Industri i en pressemelding.

Onsdag 12. november var representanter for Borregaard på besøk på denne toppmoderne fabrikken fordi bedriften i år ble kåret til Norges Smarteste Industribedrift i en konkurranse i regi av Norsk Industri og Siemens.

Heldigitalisert produksjon

Borregaard vant konkurransen fordi de gjennom teknologibruk økte sin produktivitet. De har redusert femten kontrollrom til ett driftssenter, og har heldigitalisert produksjonsprosessen sin. I 2013 hadde de produksjonsrekord som følge av dette, i tillegg til høyere kvalitet og mer spennende arbeidsplasser. Borregaard er et selskap til inspirasjon som viser mulighetene med moderne teknologi og innovative løsninger.

Besøket hos BMW var til inspirasjon og glede. Ole Gunnar Jakobsen, fabrikksjef på Borregaard, var imponert over BMWs strategi og produksjonsplanlegging som må til i fabrikken.

– Det har vært interessant å lære om BMWs strategiske tilnærming til innovasjon. De jobber kontinuerlig for å videreutvikle og forbedre prosesser og produkter med moderne teknologi. Det var også kjempegøy å se hvordan fabrikken fungerte, det var en høy grad av kompleksitet og presisjon med mange smarte løsninger, sa han etter en to-timers omvisning i den avanserte fabrikken.

Les mer om Borregaards besøk hos BMW her.

"
Powered by Labrador CMS