UMP_Biofuels_WWF_Event_133_54698_2

UPM og WWF Finland samarbeider om trebasert biodrivstoff

Det finske skogindustrikonsernet UPM og den finske avdelingen av Verdens Villmarksfond (WWF) har startet en dialog om statusen for trebasert flytende drivstoff i Finland. De har presentert en liste over felles mål som skal oppfylles for å promotere bærekraft, fremgår det av en pressemelding fra UPM.

Publisert

Fornybare energiressurser og bærekraftige produksjonsmetoder er nøkkelen for å redusere vårt økologiske fotavtrykk, heter det i meldingen. Bærekraftig trebasert flytende drivstoff kan bli en viktig del av fremtidens løsninger for å erstatte fossile drivstoff. Dermed kan disse spille en viktig rolle i transportsektorens bærekraft, som til nå ikke har hatt noen andre fornybare alternativ. Dette gjelder flytransport, tungtransport på veiene og skipsfarten. Alle disse sektorene kan redusere sine utslipp betydelig.

Mange fordeler med trebasert drivstoff

Når trebaserte flytende drivstoff produseres ved å bruke råstoff fra bærekraftig drevne skoger, samtidig som karbonlagringen ivaretas og alle utslipp minimaliseres, er disse blant de mest lovende biodrivstoffalternativ med hensyn til lav miljø- og sosial risiko.

– Vi har arbeidet sammen med UPM i lang tid, og trebaserte flytende drivstoff er det seneste emnet for våre felles diskusjoner, sier Liisa Rohweder, CEO for WWF Finland. – Vi er enige om en rekke forhold, men det er også punkter der vi er uenige, slik som fjerning av stubber. Vår dialog innen dette felt fortsetter.

UPM og WWF Finland støtter den nye generasjon med biodrivstoff, som i betydelig grad reduserer utslippet av drivstoffgasser, sammenlignet med fossile drivstoff, samtidig som de tilfredsstiller bærekraftskriterier.

Biodiversitet må tas vare på ved å beskytte tilstrekkelige skogarealer, samtidig som man oppfyller de strengeste kriterier for drift av kommersielle skoger. Påvirkningen som biodrivstoff har på klimaet må minimaliseres ved å sørge for lavere utslipp av drivhusgasser ved produksjonen av biodrivstoff. Samtidig må man redusere klimapåvirkningen som forårsakes ved bruk av skog, ved å bruke biprodukter som råstoff der det er mulig.

Hele pressemeldingen fra UPM kan leses her. Dialogen mellom WWF Finland og UPM kan leses i sin helhet her.

"
Powered by Labrador CMS