Rostad, Ola, 600

Millionstøtte til kompetanseutvikling

Tretorget på Kirkenær kan slippe jubelen løs etter at det mandag ble klart at næringsmiljøet får inntil 500.000 kroner i støtte fra Innovasjon Norge til kompetanseutvikling for mer bruk av tre. – Dette betyr svært mye for vårt næringsmiljø, sier daglig leder Ola Rostad.

Publisert

Både næringsaktørene og politikerne i Hedmark og Oppland har som mål at Innlandet skal bli ledende i bruken av mer tre i alle bygg. Potensialet finnes særlig innenfor større bygg og i urbane miljø. At verdens høyeste trehus nå bygges i Bergen, basert på løsninger fra Innlandet, viser at målet er realistisk.

Målet for det prosjektet som nå kan starte opp er å mobilisere de i verdikjeden som påvirker valg av materialbruken i bygg til økt satsing på kompetanseutvikling om tre. Målgruppen for dette prosjektet er byggherrer, eiendomsutviklere, arkitekter, rådgivende ingeniører og entreprenører i det private markedet. Parallelt planlegger eierne av skog- og trestrategien en satsing mot offentlige aktører.

Ønsker samspill mellom flere aktører

Videre ønsker man å etablere et samspill mellom næringsaktørene i verdikjeden og utdanningsmiljøer slik at Innlandet blir et referanseområde for bruk av tre i alle bygg. Samarbeidspartnere i prosjektet er Fagskolen Innlandet, Høgskolen i Gjøvik og Byggskolen.

Prosjektet vil kunne bli viktig for å realisere skog- og trestrategien for Innlandet. Dette har ellers stor betydning for oss, blant annet fordi nå søker å samle bransjen om et ARENA-prosjekt om bærekraftig byggeri avslutter Rostad.

Et meget godt prosjekt

– Tretorget har levert en veldig god søknad, hvor de presenterer et meget godt prosjekt. Det sier seniorrådgiver i Innovasjon Norge, Per Øyvind Voie. Han er ansvarlig for Innovasjon Norges tjeneste Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø, og ser frem til å følge prosjektet tett fremover.

– Skognæringen er svært viktig i innlandet, og for å styrke verdiskapingen i næringen er kompetanse avgjørende. Vi gleder oss til å jobbe sammen med både prosjektledelsen og de regionale samarbeidspartnerne for at målene i prosjektet skal nås. Vi håper kompetansesatsingen både vil styrke grunnlaget for eksisterende arbeidsplasser og legge grunnlaget for nye, avslutter Voie.

Fakta:

Kompetanseutvikling i regionale næringsmiljø - Tjeneste i Innovasjon Norge - Lyser ut 20 millioner hvert år til kompetanseutvikling - Skal bidra til kompetansearbeidsplasser over hele landet - Prosjektene velges ut i samarbeid med Siva, Forskningsrådet og fylkeskommunene- Finansiert av Kommunal- og moderniseringsdepartementet

Kilde: www.innovasjonnorge.no/kompetanse

Powered by Labrador CMS