moelvek-kringsjaa
moelvek-kringsjaa

Bygger nye, rimelige og høstklare studentboliger på Kringsjå

Studentsamskipnaden i Oslo (SiO) bygger 110 nye studenthybler på Kringsjå med bo-ferdige moduler bygd i fabrikk til under 500.000 per enhet. Boligbyggingen er basert på støtte fra Regjeringen.

Publisert

Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har uttalt at hun ønsker at det gis støtte til dobbelt så mange - 2000 hybler - i 2013. Illustrasjon: Moelven

Studentsamskipnaden i Oslo og Ringsakerselskapet Moelven Byggmodul AS har undertegnet en avtale om å bygge 110 nye studenthybler på Kringsjå. Prosjektet med SIO omfatter totalt 110 studenthybler fordelt på 3 bygg.

- Byggene skal settes opp på Kringsjå i Oslo og skal stå ferdig i september 2013. SIO står selv for grunn –og utenomhusarbeider og ordreverdien for vår bedrift er ca. 25 millioner eksklusiv moms, sier Moelven Byggmoduls markedssjef Jo Finborud i en pressemelding.

Vekker oppmerksomhet

Studentboliger er blitt et viktig område for Moelven og det er ikke første gang selskapet bygger studenthybler.

Hybelprosjektet Bakkenteigen i Vestfold vakte i fjor høst stor oppmerksomhet hos studentsamskipnader landet over som ønsker å bygge kostnadseffektive studentboliger basert på støtte fra Regjeringen. Det samme gjorde byggingen av 97 hybler for Studentsamskipnaden i Oppland som skal stå ferdig i august i år.

Gjenbrukbart hybelkonsept

Prosjektet på Kringsjå er bygget etter samme prinsippet. Regjeringen har satt stramme krav til studentsamskipnadene for at støtte til bygging skal oppnås. Det skal blant annet ikke koste mer enn maks 480.000 kroner eks moms å bygge en boenhet.

- Dette dreier seg om moderne hybelenheter bygget etter dagens standard og komplekse normer. Alle som driver i bransjen vet at statens krav er knallharde. Derfor ble Moelven hybelkonsept avgjørende fordi å bygge og oppføre et høystandard hybelbygg i fabrikk i kontrollerte former er vesentlig raskere og rimeligere enn tradisjonell plassbygging, sier Finborud.

Kunnskapsministeren vil støtte flere hybler

Og prosjektet, som blir bygget med moduler i tre, passer som hånd i hanske inn i regjeringens ambisjon om at det skal bygges flere studentboliger her i landet. Boliger som er til å leve med økonomisk både for studenter og studentsamskipnader.

- Kunnskapsminister Kristin Halvorsen har uttalt at hun ønsker at det gis støtte til dobbelt så mange - 2000 hybler - i 2013. Jeg er usikker på hvordan det ligger an der, men vi mener at våre prosjekt i samarbeid med Studentsamskipnaden i Vestfold (SIV), Studentsamskipnaden i Oppland (SOPP) og nå dette prosjektet for SiO gjør hennes ambisjoner fullt overkommelige, sier Jo Finborud.

Moelven jobber også konkret med flere hybelprosjekter for andre studentsamskipnader. Salgssjef Tormod Kvisler har vært salgsansvarlig for prosjektet på Kringsjå.

(pressemelding)

Powered by Labrador CMS