pressebilde_moelven_holmsen

Moelven Iso3 AS overtar trevarefabrikken i Moelv

Bedriften overtar Moelven Langmoens AS fabrikk i Moelv fra nyttår for å samle spesialprodukter og skaffe lokaler for framtidig ekspansjon. Alle ansatte blir med videre.

Publisert

- Iso3 vokser stadig og har i 2012 markert seg særlig på store kontorprosjekter med høy miljøprofil, sier Sven Egil Holmsen.
Foto: Moelven Industrier ASA

Daglig leder Sven Egil Holmsen i Moelven Iso3 samler nå flere produkter og han ønsker å utnytte komplementære kompetanser mellom de to enhetene.

- En kobling av markedskompetanse og kompetanse på pre-cut og spesialprodukter vil gjøre den nye enheten sterkere - spesielt på prosjektmarkedet. Den nye enheten beholder navnet Moelven Iso3 AS inntil videre. For 2013 regnes det med en omsetning på 30- 35 millioner kroner, sier Holmsen i en pressemelding.

Ny produksjonsenhet for Iso3

Holmsen forklarer at produksjonen av Iso3 skal flyttes over fra leide lokaler hos Mjøsplast til trevarefabrikken i løpet av første halvår 2013. Samtidig pågår det prosjektering av en ny og mer automatisert produksjonslinje for Iso3.

- Iso3 vokser stadig og har i 2012 markert seg særlig på store kontorprosjekter med høy miljøprofil. Nye energikrav som kommer i 2015 ventes å øke etterspørselen etter Iso3 betydelig, noe vi skal posisjonere oss til med ny produksjonslinje, sier Holmsen.

Mer pre-cut og eksport av branntrygge produkter

Moelven Langmoens avdeling på Moelv har i 2012 vært gjennom en omstillingsprosess med reduksjon av antall ansatte, samtidig som fingerskjøtanlegget er oppgradert betydelig.

– Omstillingen vil fortsette, men med samtlige av dagens ansatte, fastslår Sven Egil Holmsen.

Samtidig vil Holmsen øke produksjonen av fingerskjøtte varer mot handels- og prosjektmarkedet. På branntrygge produkter, hvor det er gjennomført et produktutviklingsprosjekt det siste året, ser han muligheter for å øke avsetningen, særlig mot det danske markedet.

Med røtter i Moelven-hus

Produksjonsenheten som overtas, var i sin tid en stor komponentleverandør til Moelvens seksjonshusfabrikk. I senere tid har Moelven Byggmodul vært største kunde. Med endringer i kundenes spesifikasjoner er dagens kunder i større grad eksterne kunder og produktene mindre spesialiserte.

– Dette har krevd omstilling, konstaterer Sven Egil Holmsen.

- Samtidig er kompetansen hos de ansatte verdifull i forhold til en fornyet satsing på prosjektmarkedet, og jeg ser fram til å ta fatt på dette arbeidet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS