Jonas-Martensson-776

- Den verste situasjon på førti år

SCA Timber har begynt forhandlinger om å legge ned produksjonen ved sagbruk i Vilhelmina og Holmsund. Det betyr at de 98 ansatte ved de to sagbrukene blir sagt opp.

Publisert

Administrerende direktør Jonas Mårtensson i SCA Timber.
Foto:Per-Anders Sjöquist

– Vi opplever nå den sannsynligvis verste situasjon for den svenske sagbruksindustrien i løpet av førti år, sier administrerende direktør Jonas Mårtensson i SCA Timber til woodnet.se.

Etterspørselen etter treprodukter er svak og prisene er lave, samtidig som at råvareprisen er høy. I tillegg er valutasituasjonen utfordrende for den svenske skogindustrien, påpeker Mårtensson.

– Alt dette betyr at vi må kutte ned på produksjonen og konsentrere virksomheten om de mest konkurransedyktige enhetene. Wilhelmina og Holmsund er våre to minste sagbruk og dessverre de som har minst mulighet for fremtiden, sier Mårtensson til woodnet.se.

SCAs sagbruk i Vilhelmina har en produksjonskapasitet på 115 000 kubikkmeter gran, og ansetter 53 personer. Holmsund sagbruk utenfor Umeå har en produksjonskapasitet på 90 000 kubikkmeter furu, og 45 ansatte. De to sagbrukene skal etter planen stenges permanent fra 1. juli neste år.

– Vi vil gjøre det vi kan for å støtte de ansatte som nå mister jobbene sine, men mulighetene våre er begrenset, sier Jonas Mårtensson. – Vi vil arbeide med kommuner og andre interessenter for å redusere konsekvensene, og vi ønsker å bidra til andre aktiviteter kan starte på de to industriområder, sier han.

(woodnet.se)

"
Powered by Labrador CMS