Tretten bru.jpg

Moelven Limtre leverer ny trebru ved Tretten

Moelven Limtre skal igjen levere ei stor trebru til det norske vegnettet. Denne gangen gjelder det den nye brua over Lågen ved Tretten. Brua inngår i prosjektet med opprusting av E6 mellom Øyer og Tretten i Gudbrandsdalen.

Publisert

Tretten bru er en fagverkskonstruksjon med totallengde på cirka 150 meter med brudekke i limtre og rekkverk i stål.

I hele brua går det med cirka 850 kubikkmeter limtre. Oppdragsgiver er Contexo AS som er kontraktspartner med Statens Vegvesen.

Kontraktssummen er på litt over 30 millioner kroner.

Åge Holmestad, direktør i Moelven Limtre AS er svært fornøyd med oppdraget. – Dette er en komplisert leveranse som skal gjennomføres på svært kort tid, sier Holmestad og fortsetter:

– Vi har hatt en offensiv trebrusatsing de siste 15 årene og har levert store trebruer til for eksempel Tynset, Evenstad, Flisa og Nybergsund. Alle flotte landemerker på sitt sted.

Arbeidene med limtrekonstruksjonene til Tretten bru vil starte i fabrikk i slutten av oktober og vare til slutten av februar 2012. Montasjen på byggeplass vil starte 12. desember og det blir en intensiv arbeidsperiode fram til fyllinga i Lågen skal tas bort i slutten av mars.

– Dette er en av de større ordrene for Moelven Limtres prosjektavdeling, og vil sikre sysselsettingen i bedriften i en periode som ellers er rolig, sier Holmestad.

Powered by Labrador CMS