Aktivhus.jpg

Fra passivhus til aktivhus

De siste to årene har Jadarhus jobbet med prosjektet ESM, Effektiv, Smart og Miljøvennlig. Det er et utviklingsprosjekt som de har gjennomført sammen med blant annet SINTEF Byggforsk. I den forbindelse har nå deres første aktivhus sett dagens lys, og selve åpningen i oktober ble høytidelig markert med Trond Giske som snorklipper.

Publisert

Det er passivhusstandarden som er lagt til grunn ved byggingen av aktivhuset, men enkelte krav i passivhusstandarden er blitt lempet noe på. Blant annet for å få mer aktiv bruk av dagslys og mulighet for naturlig ventilasjon. Likevel er huset godt innenfor kravet om 15 kWh/kvm i årlig oppvarmingsbehov.

På taket av Isobo Aktivhuset er det montert solcellepaneler slik at huset er bortimot selvforsynt med energi. I prinsippet sendes all strømmen ut på nettet til Lyse energi og avregnes mot forbruket.

Nå er Jadarhus på jakt etter en kjøper av huset som kan bidra med konstruktive tilbakemeldinger, slik at de kan høste erfaringer sammen med kunden. Men først skal leverandørene til huset, blant annet Velux og Nordan, få vise fram huset for sine kunder.

Powered by Labrador CMS