grønne-stoler.jpg

Til kamp mot piratene

– ”Ingen slår originalen”. Det er slagordet møbel- og trebransjen har satt på et tre år langt prosjekt mot piratkopiering.

Publisert

Allmennheten skal bevisstgjøres gjennom en nystartet kampanje om piratkopier. Møbelbransjen vil også jobbe for en spesialdomstol innen immaterialrett. (Illustrasjonsfoto)

Det var under møbelmessa i Stockholm sist uke startskuddet for kampanjen gikk av. Målsetningen er å øke kunnskapen om problemet hos allmennheten. Det skal også arbeides for en spesialdomstol innen immaterialrett for å komme det omfattende problemet til livs.

– Piratkopiering er et voksende problem som er ekstremt krevende for næringslivet. Vi overøses av kopier fra blant annet Kina og Europa, og det oppleves at allmennheten aksepterer piratkopier i stadig større grad enn før. Det er det vi vil gjøre noe med, sier Cecilia Ask Engström til Dagens Industri.

Flere av deltakerne på piratkopi-seminaret under møbelmessen har selv opplevd plagiering av sine produkter.

– Det er ikke bare underholdning, film- og musikkbransjen som rammes av dette. Også i møbel- og trebransjen blir det stadig vanligere, sier Therese Kraus som representerer svensk næringsliv, til NTT.

Powered by Labrador CMS