hamran1.JPG

Kjøkkenet har fått en ny betydning

Nesten halvparten av alle nordmenn vurderer å pusse opp kjøkkenet de neste fem årene. Mange av dem spekulerer på å gjennomføre en totalrenovering.

Publisert

Trond Hamran og kollegene ved Hamran Snekkerverksted kan glede seg over at mange nordmenn planlegger oppussing av kjøkkenet sitt de neste fem årene. (Arkivfoto: Even Rise)

Publikasjonen VVS Aktuelt refererer til en undersøkelse som Infact News har gjennomført for AEG Norge.

Av de som opplyser at de vurderer oppussing av kjøkkenet, oppgir seks av ti at de også vil bytte ut alle eller noen av hvitevarene.

– Dette viser at folks investeringslyst i hjemmet er stor. Finanskrisen er helt klart over i de norske hjem. De siste årene har hjemmets, og ikke minst kjøkkenets betydning, fått en ny og annerledes renessanse i Norge, sier trendekspert og sosialantropolog Gunn Helen Øye til VVS Aktuelt.

– Nordmenns fokus på sunnhet og helse er også avgjørende for hvilket kjøkken man ønsker å investere i. Resultater fra undersøkelsen viser at miljøriktige produkter for første gang er svært viktig. Spesielt for norske kvinner. Fremtidens kjøkken vil derfor gjenspeile noe nytt som vi ikke har sett før, legger hun til.

På tross av at teknologi og design totalt sett rangeres høyere enn miljøvennlige løsninger, kommer det likevel fram i undersøkelsen at flertallet oppgir energieffektivitet som viktig når nye kjøkkenløsninger skal velges.

Markedssjef Lena Wånemark i AEG Norge sier til VVS Aktuelt at resultatene i undersøkelsen samsvarer med konklusjonene i tilsvarende undersøkelser ellers i Europa.

Powered by Labrador CMS