Gran_Almenning.jpg

Fra fjøs til forretningsbygg

Kunnskap fra trefjøs overføres nå til forretningsbygg. I Gran allmenning planlegges et 8000 kvadratmeter stort forretningsbygg i tre. Bygget vil være det første forretningsbygget i Norge på denne størrelsen som er utført i tre.

Publisert

Skisse fra fasaden Gran Allmenning (BAS Arkitekter)

(Regjeringen): Trebasert Innovasjonsprogram ved Innovasjon Norge har gjennom sin satsing på landbruksbygg i tre sett på mulighetene i bruk av tre og leverandørutvikling innen byggløsninger.

Flere bedrifter har tatt tak i dette og videreutviklet løsninger for dagens og morgendagens landbruksbygg i tre. I dag har dette fått fram landbruksbygg som tilfredsstiller alle krav og best av alt; samtlige løsninger bidrar til et bedre klimaregnskap som økonomisk kan man konkurrere med alternative byggmaterialer.

Kompetanseoverføring

– Dette viser hvordan Trebasert Innovasjonsprogram og Innovasjon Norge bidrar til kompetanseoverføring og nye løsninger, sier landbruks- og matminister Lars Peder Brekk i en kommentar. – Det at utviklede tekniske løsninger i landbruksbygg nå tas over til forretningsbygg vil bidra til at klima settes på dagsorden også i dette segmentet.

Byggefakta:

* 8000 m2 forretningsbygg som vil romme byggevarehandel, administrasjon, og andre butikker. * Oppdragsgiver: Gran Allmenning * Byggherre: Gran Allmenning * Arkitekt: BAS Arkitekter" * Totalentreprenør: Ikke valgt* Ferdigstillelse: Ikke vedtatt, men målet er 2011

Om Gran Allmenning:

* Bygdeallmenning i Gran kommune * Totalt 180.000 dekar skog * Driver blant annet med eiendoms- og arealforvaltning * Medeier i Gran Tre som produserer trelast* Har eget utsalg av trelast og byggevarer tilknyttet Maxbo – kjeden.

(Kilde: regjeringen.no)

"
Powered by Labrador CMS