Utplassert lærer.jpg

Rekruttering: Myndighetene må ta ansvar!

Faglærer Svein Thoresen har hatt utplassering hos Snekkermester Per Bjerke. Læreren og bedriftslederen hadde mange felles meninger om rekruttering, og at myndighetene må sterkere på banen, er begge enige om.

Publisert

Vi er på besøk siste dagen i utplasseringsperioden til Thoresen, og får samtidig i gang en diskusjon rundt problemet med fagutdanning, rekruttering og bransjens omdømme – med både en faglærer og en bedriftsleder. Og at myndighetene har et klart ansvar for å ta i et tak, er begge enige om.

– Myndighetene må gå inn med penger til skolene, slik at de får kjøpt inn maskiner, mener Bjerke.

Thoresen er enig. Han forteller at skoler rundt om har for lite praktisk undervisning fordi de mangler maskiner og utstyr til å gjennomføre det.

– I tillegg går det bort mye tid til den teoriundervisningen som vi er forpliktet til å gjennomgå, legger Thoresen til.

At det såkalte kunnskapsløftet faktisk er et kunnskapsløft, er både Thoresen og Bjerke tvilende til.

– Vi har tatt i mot rubbel og bit av ungdom som egentlig ikke er interessert i å gå på skolen. Da sier det seg selv mange faller av. Det er faktisk så mye som halvparten av elevene som faller av en fagutdanning, forteller Thoresen.

Les mer om hva Bjerke og Thoresen mener om fagutdannigen i videregående skole i den siste papirutgaven av Magasinet Treindustrien.

Powered by Labrador CMS