Brannbilde

Ny brannhemmende overflatebehandling

Den nyutviklede FR Facade er et nytt produkt fra Teknos for brannhemmende behandling av utvendige trevegger.

Publisert

Produktet er utviklet for industriell bruk og det har et trelagssystem med brannhemmende svellende grunning. Den spesielle sammensetningen av brannhemmere påvirkes i svært liten grad av vær og vind i forhold til vanlig saltbasert impregnering, heter det i en pressemelding.

Systemets hovedbestanddel, Teknosafe 2407, er en brannhemmende grunning som påføres med en styrke på 350 g/m2. Ved hjelp av varmepåvirkning utløses en kjemisk reaksjon som gjør at grunningen sveller til et volumiøst isolerende lag av mikroporøst karbon som beskytter treet mot varme.

Den brannhemmende virkningen til FR Facade er testet i henhold til europeisk standard EN 13501-1 og 2 og dokumentert og kvalitetssikret i henhold til produktstandard EN 14915, som er grunnlaget for CE merking og samsvarssertifikat.

En stor fordel med dette systemet er den gode holdbarheten til den brannhemmende virkningen. Vanlig brannimpregnering inneholder som regel uorganiske salter (fosfater og borater). Saltene tiltrekker seg fuktighet ved høy relativ luftfuktighet. Det er derfor stor fare for at saltimpregnerte trefasader mister sine brannhemmende egenskaper ved at brannhemmingen vaskes ut under regnvær. Takket være den nye overflatebehandlingen fra Teknos, er det mulig å oppnå en holdbar brannbeskyttelse, som beholder sine egenskaper under påvirkning av vær og vind, hevdes det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS